אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגיות טחינה

רואים את הסדק בחלק העליון של העוגיות? לא רק שלא צריך להתבאס בגללו, בדיוק להפך - אלה עוגיות הטחינה הקלאסיות, בדיוק כמו שאלוהים התכוון, וכל כך קל להכין אותן שזה פשוט פשע לעמוד מנגד

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 20/10/22 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-30 עוגיות:

200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

שלושת רבעי כוס סוכר

1 כוס טחינה

3 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-165 מעלות.

2 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, טחינה, קמח ואבקת אפייה עד לקבלת בצק דביק ואחיד (אם אין מיקסר – מערבבים בכף עץ).

3 מחלקים את הבצק ל-30 כדורים בערך בגודל כדור פינג פונג, מגלגלים ומסדרים במרווחים שווים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מועכים מעט עם כף היד.

4 אופים את העוגיות כ-15 דקות, עד שהן נסדקות מלמעלה. מוציאים ומצננים כ-20 דקות.

5 מפדרים באבקת סוכר, מניחים להתייצבות עד צינון מלא ואוכלים.

 

עוגיות טחינה של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגיות טחינה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-5 ימים.