אוכל
צילום׃ עדי זיו-אב, מתוקה

אוזני המן במילוי תמרים ואגוזים

שדרגו את אזני ההמן שלכם עם טוויסט מפנק של ריבת פובידל, אגוזי מלך ותמרים

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 14/03/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

חומרים לבצק

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם)
1 חלמון
1 ביצה
2.5 כוסות קמח לבן
1 כף קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים לקישוט

חומרים למילוי התמרים

500 גרם ממרח תמרים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס ריבת פובידול

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק:1 מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם פירורי.2. כעת מוסיפים את הביצים וקינמון ומעבדים עד היווצרות בצק, יש להיזהר מערבוב יתר.3. עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה בכדי שיהיה נוח לרדד אותו.4. מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזני המן סטנדרטיות.5. מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.

אופן הכנת המילוי:1 מערבבים בקערה את מחית התמרים ואת ריבת הפובידול עד לקבלת מרקם אחיד ומוסיפים את האגוזים.2. מחממים תנור ל 170 מעלות.3. מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים, מזלפים את מילוי התמרים ומקשטים כל אוזן עם אגוז שלם.4. סוגרים לצורת אוזן המן, ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.