אוכל
צילום׃ Inti St. Clair, GettyImages IL

לשדרג את פורים בלי להשמין

עוגיות עדשים אדומות: גם טעים וגם בריא

פיליס גלזר | mako | פורסם 09/03/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

1 כוס עדשים אדומות
½ 1 כוסות מים
½ כפית קינמון
¼ כפית אבקת ג'ינג'ר
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
½ כפית אבקת אפייה
¾ כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים
1 ביצה
קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומשמנים את הנייר (עדיף עם חמאה אבל אפשר גם בשמן). 2. בסיר קטן שמים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומבשלים על אש קטנה 5-7 דקות. מכבים את הלהבה ומחכים עוד כ-10 דקות. 3. טוחנים את האגוזים במעבד מזון. מוסיפים את העדשים (אם נשארו מים יש לסנן אותם) וטוחנים ביחד עד לקבלת תערובת חלקה. 4. מוסיפים לתערובת את הקינמון, הג'ינג'ר, אגוז המוסקט, אבקת האפייה, הביצה והמלח ומערבבים היטב. 4. לוקחים חצי כף מהתערובת כל פעם ומניחים בתבנית האפייה ומשטיחים קלות בעזרת גב הכף. מותירים מרווח קטן בין העוגיות. 5. אופים בתנור 10-15 דקות עד שהעוגיות יציבות ומשחימות בקצוות. מצננים בתבנית לפני שמוציאים.