אוכל
צילום׃ אביעד הרמן, יחסי ציבור

פאי תפוחים בדבש

מתכון של קודיטוריית בן עמי

| בן עמי | פורסם 06/09/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.1 134 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

180 גרם (⅓1 כוסות) קמח
120 גרם (חבילה וחמישית) חמאה
2 כפות מים קרים
2 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
כמה טיפות מיץ לימון

למילוי:

1.5 ק"ג (5-7 תפוחים) תפוחי עץ גרנד סמית' מקולפים ופרוסים
1/3 כוס דבש
כוס מים
מיץ מלימון אחד
מקל וניל

אופן ההכנה:

1 לשים את כל חומרי הבצק במעבד מזון. מעבדים עד שנוצר כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעתיים. 2. מרדדים בצק לפאי בתבנית בקוטר 26, מכניסים למקפיא לחצי שעה. 3. מכסים בנייר אלומיניום ואופים אפייה מקדימה של כ- 15 דקות בחום של 175 מעלות. 4. הכנת המילוי: מבשלים את התפוחים בסיר בתוספת הדבש, המים, מיץ הלימון ומקל וניל עד שהתפוחים מתרככים. 5. שמים את התפוחים המבושלים על הבצק. פורסים 3 תפוחים לפרוסות דקות ומסדרים על התפוחים. בוזקים על התפוחים מעט סוכר. 6. אופים בחום C 175° כ- 35 דקות.