אוכל
צילום׃ עודד קרני

חומיות שוקולד ואגוזים עם סטיביה

פשוט נמס בפה

| גלריית המומחים | פורסם 29/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מה זה סטיביה?
סטיביה היא צמח ממשפחת הכריזנטמות, שמוכר לאינדיאנים מאות שנים בשם "kaa-he-he “ (משמעות השם באינדיאנית היא "תבלין מתוק"). במאה ה-19 היה מוכר בפרגוואי, ברזיל וארגנטינה.
המערב גילה את הסטיביה בסוף המאה ה-19. הסטיביה מתוקה פי 300 מסוכר רגיל, בעלת מינימום טעם לוואי, חסרת קלוריות, מתאימה לבישול ואפיה, מתאימה לילדים , לסוכרתיים ואף מחזקת את הלבלב ואינה מזיקה לשיניים. הסטיביה ניתנת לשילוב גם עם ממתיקים אחרים.
בארץ ניתן להשיג בעיקר בחנויות הטבע כתמצית נוזלית. לאחרונה ניתן להשיג גם באבקה לבנה.

מרכיבים (12 מנות):

2 כוסות קמח מלא
½ כוס קקאו
כפית אבקת אפיה
כפית סטיביה נוזלית
200 ג' חמאה קלה אורגנית
1/3 כוס סירופ מייפל טהור
1/3 כוס יין מתוק
1/3 כוס תרכיז תפוחים צלול
שקית ג'לטין
2 כוסות חלב
100 גרם אגוזי מלך קצוצים

 

אופן ההכנה:

מחממים את החלב וממיסים בתוכו את הג'לטין. · מביאים מעט מים לרתיחה עדינה במחבת. מעל המחבת, בקערה עמידה בחום, ממיסים את הקקאו, החמאה, המייפל ותרכיז התפוחים. · ממתינים שהכל יתקרר. כשהחלב וסירופ השוקולד מגיעים לטמפרטורת החדר, מערבבים את כל החומרים יחד (פרט ליין). · מוזגים את התערובת לתבנית מרובעת ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות, או עד שגפרור יוצא נקי. · כשהעוגה מוכנה ועדיין חמה מוזגים מעליה את היין. · מקררים וחותכים לחומיות בגודל 4 סנטימטר מרובע.