אוכל
צילום׃ og-vision, Istock

פאי שוקולד

מאפה אמריקאי שוקולדי וטעים

| תחרות מתכוני השוקולד של עלית | פורסם 28/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

150 גרם מרגרינה/מחמאה
1ביצה
1כף סוכר
2 כוסות קמח תופח

 

לקרם

250 גרם שוקולד מריר מעולה
100 גרם מחמאה/מרגרינה

להמסה בבן מארי

4 חלמונים
מעט ליקר קוואנטרו
4 חלבונים
3 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב.

2 מרדדים את הבצק, ומניחים בתבנית פאי.

3 בעזרת מזלג, מחוררים את הבצק.

4 ממיסים את השוקולד והמחמאה. 

5 מקציפים את החלבונים עם הסוכר.

6 מוסיפים לשוקולד את החלמונים והליקר ומורידים מהאש.

7 בתנועת קיפול מוסיפים את קצף הביצים. מערבבים, לא יותר מדי.

8 אופים בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות.

9 מקררים ומורחים מעל מעט שוקולוד מומס (לא חובה).