צילום׃ og-vision, Istock
פאי שוקולד
מאפה אמריקאי שוקולדי וטעים
| תחרות מתכוני השוקולד של עלית
| פורסם 28/07/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
150 גרם מרגרינה/מחמאה
1ביצה
1כף סוכר
2 כוסות קמח תופח
לקרם
250 גרם שוקולד מריר מעולה
100 גרם מחמאה/מרגרינה
להמסה בבן מארי
4 חלמונים
מעט ליקר קוואנטרו
4 חלבונים
3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב.
2 מרדדים את הבצק, ומניחים בתבנית פאי.
3 בעזרת מזלג, מחוררים את הבצק.
4 ממיסים את השוקולד והמחמאה.
5 מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
6 מוסיפים לשוקולד את החלמונים והליקר ומורידים מהאש.
7 בתנועת קיפול מוסיפים את קצף הביצים. מערבבים, לא יותר מדי.
8 אופים בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות.
9 מקררים ומורחים מעל מעט שוקולוד מומס (לא חובה).