צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
עוגיות פיננסייר ממולאות
מתכון קל להכנה לעוגיות נימוחות, באיזה מילוי שתבחרו. רק בעשרים דקות עבודה
רינת צדוק | מאפיית לחמים
| פורסם 08/03/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
200 גרם חמאה
200 גרם חלבון (6 יחידות)
240 גרם סוכר ( כוס+2 כפות)
120 גרם שקדים טחונים (כוס ורבע)
80 גרם קמח (חצי כוס+כף)
כף רום
אופן ההכנה:
1 מחממים חמאה על להבה בינונית עד לקבל צבע חום-אגוזי.
2 מערבבים את החלבונים והסוכר במיקסר עם וו גיטרה (אין צורך להקציף). מוסיפים שקדים טחונים, קמח, חמאה ולבסוף רום.
3 מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקרר 12 שעות לפחות.
4 שמים את המסה בתוך שק זילוף, ומזלפים בתבניות סיליקון שקעים לפיננסיים.
5 מחממים תנור ל-175 מעלות. אופים את הפיננסייר כ-6 דקות, מסובבים ואופים עוד 5 דקות, עד שהם מקבלים גוון זהוב.
6 אחרי הצינון ניתן למלא בריבת תות שדה, גאנאש שוקולד או קרם פטיסייר ופרי טרי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!