עוגיות שמן זית
מרכיבים:
3 כוסות (420 גרם) קמח
כוס ושלושה רבעים (210 גרם) אבקת סוכר
חצי כפית מלח
1 תפוז – גרידה ומיץ
קליפה מגורררת מחצי לימון
שלושת רבעי כוס (150 מ"ל) שמן זית
אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר את הקמח, אבקת הסוכר, המלח, גרידת התפוז והלימון, מזלפים בהדרגה את מיץ התפוז ושמן הזית עד לקבלת בצק אחיד ורך.
2. מחלקים את הבצק לשלוש חתיכות ויוצרים גלילים. עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.
3. מוציאים את הגלילים מהמקפיא וחותכים דיסקיות (בעובי של כחצי ס"מ), מסדרים על מגש עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות.
4. כשמוציאים את הדיסקיות מהתנור ניתן להבריש במעט שמן זית - זה יוסיף להן מראה מבריק וכמובן טעם.
גלידת שמן זית (כן, גם למי שאין מכונה בבית!)
מרכיבים:
2 כוסות (480 מ"ל) חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
רבע כוס (80 גרם) דבש
שליש מקל וניל
חצי כפית מלח
חצי כוס (100 גרם) סוכר
3 חלמונים
חצי כוס (100 מ"ל) שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר את החלב, השמנת, הדבש, הווניל והמלח עד לסף רתיחה. מערבבים בקערה סוכר וחלמונים.
2. משווים טמפרטורות (כדי שלא נקבל מקושקשת), שופכים מעט מהנוזל שבסיר על התערובת בקערה תוך כדי ערבוב מהיר, ומוסיפים עוד מהנוזל בהדרגה תוך כדי ערבוב עד להעברת כל הנוזל לקערה.
3. מחזירים את כל התערובת לסיר ומחממים על אש נמוכה, מערבבים כל הזמן עד להסמכה.
4. מסננים ונותנים לתערובת להתקרר מעט, מוסיפים את שמן הזית, מערבבים היטב ונותנים למסה להתקרר בטמפרטורת החדר.
5. מכניסים את המסה למקפיא, מוציאים כל חצי שעה, מערבבים ומחזירים מיד להקפאה. אם השמן נפרד מהמסה - אל דאגה, פשוט מערבבים היטב. לאחר כמה שעות תקבלו גלידת שמן זית מעולה.
* אם הגלידה התקשתה מדי, הוציאו אותה מהמקפיא לפני ההגשה ושימו במיקסר, המרקם שלה יהיה עוד יותר טוב.
עוגת שמן זית
מרכיבים:
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
כוס ורבע (250 גרם) שמן זית
5 ביצים M
חצי כפית מלח
2 כוסות (280 גרם) קמח
כפית (5 גרם) אבקת אפייה
כפית (5 גרם) אבקת סודה לשתייה
חצי גביע (100 גרם) יוגורט
אופן ההכנה:
1. מערבבים עם מטרפה את הסוכר והשמן היטב. מוסיפים את הביצים.
2. מוסיפים תוך טריפה את כל שאר החומרים. מעבירים לתבניות וממלאים עד שלושת רבעי הגובה. מניחים בחוץ כ-30 דקות.
3. אופים ב-175 מעלות במשך 35 דקות.
שפית עדי לוי (לשעבר מסעדת ז'אז'ו) הצטרפה לסגל המורים ב"בישולים-בית הספר הגבוה לקולינריה".