צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
פינוק בטעם של ילדות: תותים בשמנת חמוצה
לא בקצפת, שמעתם נכון, בשמנת: פעם היינו מתענגים על השילוב בין המתוק לחמצמץ, והגיע הזמן ללמד גם את הילדים שלנו ליהנות מהפינוק המושלם הזה
שרית נובק | mako אוכל
| פורסם 01/12/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
תותים בשמנת היו ללא ספק הפינוק של ילדותי. כילדה, הם היו בשבילי הדבר הכי טעים בעולם.
מאז עברו השנים, המטבח השתכלל, ואנחנו כבר לא מרשים לעצמנו לבזבז אחוזי שומן על שמנת חמוצה אלא רק על אחותה המתוקה. הבן הגדול מת על תותים נטורל וכל תוספת מיותרת בשבילו, והקטנה לא תסתפק בפחות מפנקוטה ורודה או ברולה תות. אבל היום - היום נכנסנו למטבח והכנו ביחד את הקינוח של ילדותי.
מרכיבים (4 מנות):
קופסה קטנה של תותים
כף סוכר וניל
מיכל שמנת חמוצה 15% (אם ממש-ממש מוכרחים, אפשר להחליף ביוגורט)
אופן ההכנה:
1 חותכים את התותים לקוביות קטנות, מערבבים עם כף סוכר וניל ומניחים לכמה דקות.
2. שמים בתחתית כל כוס מעט מקוביות התותים.
3. את שארית התותים החתוכים מועכים קלות במזלג ומערבבים עם השמנת עד שהיא נצבעת בוורוד.
4. שופכים את תערובת השמנת-תותים לכוסות ומגישים.
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל
>> בשבוע שעבר הכנו חנוכייה מבראוניז