בייגל ללא לישה
קשה שלא להימשך מיידית למתכונים ללא לישה: הם חוסכים שטיפה של קערת המיקסר ובאמת שהם יוצאים לא פחות טעימים. עד כמה זה קל? בסך הכל מערבבים הכל יחד, מקפלים, מרדדים, מלפפים והופ לתנור. מומלץ להיעזר בילדים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-7 בייגלה:
100 מ"ל חלב פושר
100 מ"ל מים פושרים
100 גרם שמן
כפית שמרים יבשים
כפית אבקת אפייה
כף סוכר
כף טחינה גולמית
400 גרם קמח לבן/קמח לחם/כוסמין לבן
כפית מלאה מלח
למריחה:
60 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
להברשה:
חלמון ביצה עם כפית מים ורבע כפית סילאן
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערה לפי סדר הופעתם במתכון ומערבבים בעזרת כף רק עד איחוד החומרים.
2 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת נפח (כשעה וחצי, בקיץ פחות).
למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע
3 מורידים את הבצק למשטח ובעזרת הידיים יוצרים מלבן גדול (ניתן להעזר במערוך).
4 מפזרים את החמאה על כל משטח הבצק בעזרת הידיים.
5 מקפלים שליש תחתון למרכז ומעליו מקפלים שליש עליון כך שמתקבל מלבן צר וארוך.
6 מקפלים שליש ימני למרכז ומעליו שליש שמאלי. מכסים ומניחים בצד ל 10 דקות.
7. מרדדים שוב בעזרת הידיים/מערוך למלבן בעובי סנטימטר.
8. בעזרת גלגלת פיצה חותכים רצועות ברוחב 4 ס״מ.
9. מגלגלים כל רצועה לגליל ארוך ומלופף (מומלץ לראות את סרטון ההכנה) וסוגרים בקצוות.
10. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
11 מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה.
12 מחממים תנור ל-180 מעלות (תכנית רגילה, לא טורבו).
13. מורחים את הבייגלים בביצה ומפזרים שומשום. אופים עד הזהבה.
* שימו לב, זמני ההתפחה עלולים להשתנות בהתאם למזג האוויר.