אוכל
צילום׃ ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

בייגל ללא לישה

קשה שלא להימשך מיידית למתכונים ללא לישה: הם חוסכים שטיפה של קערת המיקסר ובאמת שהם יוצאים לא פחות טעימים. עד כמה זה קל? בסך הכל מערבבים הכל יחד, מקפלים, מרדדים, מלפפים והופ לתנור. מומלץ להיעזר בילדים

ענת אלישע | Anat Elisha Kitchen | פורסם 15/08/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-7 בייגלה:

100 מ"ל חלב פושר

100 מ"ל מים פושרים

100 גרם שמן

כפית שמרים יבשים

כפית אבקת אפייה

כף סוכר

כף טחינה גולמית

400 גרם קמח לבן/קמח לחם/כוסמין לבן

כפית מלאה מלח

למריחה:

60 גרם חמאה רכה (לא מומסת)

להברשה:

חלמון ביצה עם כפית מים ורבע כפית סילאן

אופן ההכנה:

1. מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערה לפי סדר הופעתם במתכון ומערבבים בעזרת כף רק עד איחוד החומרים. 

לערבב את כל החומרים עד לאיחוד (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
לערבב את כל החומרים עד לאיחוד|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

2 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת נפח (כשעה וחצי, בקיץ פחות).

למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע

וזה האינסטגרם המהמם שלה

3 מורידים את הבצק למשטח ובעזרת הידיים יוצרים מלבן גדול (ניתן להעזר במערוך).

יוצרים מלבן ארוך עם הידיים או מערוך (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
יוצרים מלבן ארוך עם הידיים או מערוך|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

4 מפזרים את החמאה על כל משטח הבצק בעזרת הידיים.

ומתחילים לקפל (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
ומתחילים לקפל|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

5 מקפלים שליש תחתון למרכז ומעליו מקפלים שליש עליון כך שמתקבל מלבן צר וארוך.

וממשיכים לקפל (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
וממשיכים לקפל|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

6 מקפלים שליש ימני למרכז ומעליו שליש שמאלי. מכסים ומניחים בצד ל 10 דקות.

עכשיו לרדד (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
עכשיו לרדד|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

7. מרדדים שוב בעזרת הידיים/מערוך למלבן בעובי סנטימטר.

כמעט סיימנו (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
כמעט סיימנו|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

8. בעזרת גלגלת פיצה חותכים רצועות ברוחב 4 ס״מ.

מלפפים (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
מלפפים|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

9. מגלגלים כל רצועה לגליל ארוך ומלופף (מומלץ לראות את סרטון ההכנה) וסוגרים בקצוות.

עוד הפתחה ולתנור (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
עוד הפתחה ולתנור|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

10. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.

11 מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה.

12 מחממים תנור ל-180 מעלות (תכנית רגילה, לא טורבו).

13. מורחים את הבייגלים בביצה ומפזרים שומשום. אופים עד הזהבה.

טא-דם! איזה יופי ואיזה ריח (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
טא-דם! איזה יופי ואיזה ריח|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
_OBJ

* שימו לב, זמני ההתפחה עלולים להשתנות בהתאם למזג האוויר.