אוכל

בורקיטס פתוח במילוי גבינות

אין פה לא התפחות ולא צריך לחכות – תוך 10 דקות תכינו מאפים משגעים עם בצק הכי נוח לעבודה וגבינות שמקבלות חריכה כיפית בתנור. בהצלחה עם לא לחסל את התבנית

יעל קצב | mako | פורסם 17/11/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לבצק (כ-20 בורקיטס):

2 ביצים

1 גביע יוגורט (200 גרם)

100 גרם חמאה, מומסת

1 כף סוכר

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית מלח

4 כוסות קמח לבן

למילוי:

200 גרם קשקבל, מגוררת

חצי כוס בולגרית, מפוררת

חצי גביע קוטג'

2 ביצים

לציפוי:

שומשום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2 מערבבים את רכיבי הבצק בקערה ולשים בעדינות עד לקבלת בצק אחיד.

3 מערבבים בקערה נפרדת את מצרכי המילוי.

4 יוצרים מהבצק כדורים. מרדדים כל כדור במערוך ומניחים במרכז כף גדושה מהמלית. סוגרים היטב את קצוות הבצק לצורת סמסוסק או חצי ירח. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבצק והמלית.

5 מכינים קערית עם מים וצלחת עם שומשום. טובלים כל מאפה במים ולאחר מכן בשומשום.

6 מעבירים את המאפים לתבנית. חורצים את אמצע המאפה בסכין.

7 מכניסים לתנור ל-30 דקות. הבצק לא צריך להזהיב אלא להישאר בהיר.

בורקיטס פתוח. הבצק הכי נוח לעבודה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
בורקיטס פתוח. הבצק הכי נוח לעבודה|צילום: יעל קצב, mako אוכל
בורקיטס פתוח. מחכים יפה להיכנס לתנור (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
בורקיטס פתוח. מחכים יפה להיכנס לתנור|צילום: יעל קצב, mako אוכל

 

בורקיטס פתוח. נראה אתכם לא מחסלים את התבנית (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
בורקיטס פתוח. נראה אתכם לא מחסלים את התבנית|צילום: יעל קצב, mako אוכל
בורקיטס פתוח. חמודים כאלה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
בורקיטס פתוח. חמודים כאלה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה 

בתיאבון!