בורקיטס פתוח במילוי גבינות
אין פה לא התפחות ולא צריך לחכות – תוך 10 דקות תכינו מאפים משגעים עם בצק הכי נוח לעבודה וגבינות שמקבלות חריכה כיפית בתנור. בהצלחה עם לא לחסל את התבנית
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (כ-20 בורקיטס):
2 ביצים
1 גביע יוגורט (200 גרם)
100 גרם חמאה, מומסת
1 כף סוכר
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית מלח
4 כוסות קמח לבן
למילוי:
200 גרם קשקבל, מגוררת
חצי כוס בולגרית, מפוררת
חצי גביע קוטג'
2 ביצים
לציפוי:
שומשום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2 מערבבים את רכיבי הבצק בקערה ולשים בעדינות עד לקבלת בצק אחיד.
3 מערבבים בקערה נפרדת את מצרכי המילוי.
4 יוצרים מהבצק כדורים. מרדדים כל כדור במערוך ומניחים במרכז כף גדושה מהמלית. סוגרים היטב את קצוות הבצק לצורת סמסוסק או חצי ירח. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבצק והמלית.
5 מכינים קערית עם מים וצלחת עם שומשום. טובלים כל מאפה במים ולאחר מכן בשומשום.
6 מעבירים את המאפים לתבנית. חורצים את אמצע המאפה בסכין.
7 מכניסים לתנור ל-30 דקות. הבצק לא צריך להזהיב אלא להישאר בהיר.




לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!




