אוכל
צילום׃ באדיבות הקוסם

פיתות של הקוסם

חברים, אין שום סיבה לפחד מהפיתה. אנחנו, שכבר אופים חלות ולחמים כאילו נולדנו עם שמרים ביד, יכולים לדלג ללא היסוס לצעד הבא ולאפות את הפיתות שלנו בעצמינו. איך מתחילים? כמו כל דבר טוב בחיים, עם מתכון לקסם

אריאל רוזנטל | הקוסם | פורסם 01/02/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 369 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 ק"ג קמח לבן מנופה

כף סוכר

1/2 כף מלח

כף וחצי שמרים יבשים

2 כפות שמן

3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום מקסימלי, רצוי עם אבן אפייה. אם אין אבן מניחים תבנית אפייה הפוכה במרכז התנור ונותנים לה להתחמם.

2 בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים.

3 מוסיפים את השמן והמים ולשים היטב, 7 דקות לפחות.

4 עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5 מוציאים את הבצק מהקערה, לשים מעט להוצאת האוויר ומחלקים לעשרים חתיכות. אפשר ואף רצוי לשקול כדי לחלק שווה בשווה.

6 מכדררים לעשרים כדורים, מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת בד. מתחילים לרדד את הכדורים על משטח מקומח לעיגול בקוטר 15 ס"מ בערך. עובדים לפי סדר גלגול הכדורים, את הכדור שכדררנו קודם מרדדים קודם וכן הלאה.

7 מתפיחים את הבצק המרודד כ-15 דקות.

8 אופים על התבנית שהלהטנו או על האבן וצופים בפלא קורה - הפיתות מתנפחות לבלון כבר בדקה החמישית בערך.

9 אופים עד שהפיתות מזהיבות קלות (ממש קלות, הן אמורות להישאר די לבנבנות).

10 מוציאים מהתנור ומכסים במגבת בד עד שהן מתקררות מעט.

>> ומה תשימו בפיתה? הנה מתכון לשווארמה של הקוסם