אוכל
צילום׃ צביקה מאיר, ידיעות ספרים

סולנקי - מקלות מלוחים עם קשקבל

חטיפים פריכים ומלוחים בציפוי גבינתי

ענת אחירון ואורית חמיאל | "סיפור בולגרי", ידיעות ספרים | פורסם 18/04/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

2 כוסות קמח תופח (350 גרם)
100 גרם חמאה רכה או 50 גרם חמאה ו-50 גרם מרגרינה
1 כפית גדושה מלח
1 ביצה
2 כוסות קשקבל מגורר
1 גביע שמנת חמוצה

לציפוי

ביצה להברשה
קשקבל מגורר לקישוט
שומשום
פפריקה אדומה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק, לשים היטב לבצק גמיש, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה לפחות (אפשר גם יותר).

2 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ. משמנים או שמים ניר אפייה על תבנית שטוחה . חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 1 ס"מ ובאורך של כ-8 ס"מ.

3 מברישים את מקלות הבצק בביצה, מפזרים קשקשבל מגורר או שומשום או פפריקה אדומה.

4 אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-12 דקות. מצננים וטורפים מיד!