צילום׃ צביקה מאיר, ידיעות ספרים
סולנקי - מקלות מלוחים עם קשקבל
חטיפים פריכים ומלוחים בציפוי גבינתי
ענת אחירון ואורית חמיאל | "סיפור בולגרי", ידיעות ספרים
| פורסם 18/04/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
2 כוסות קמח תופח (350 גרם)
100 גרם חמאה רכה או 50 גרם חמאה ו-50 גרם מרגרינה
1 כפית גדושה מלח
1 ביצה
2 כוסות קשקבל מגורר
1 גביע שמנת חמוצה
לציפוי
ביצה להברשה
קשקבל מגורר לקישוט
שומשום
פפריקה אדומה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הבצק, לשים היטב לבצק גמיש, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה לפחות (אפשר גם יותר).
2 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ. משמנים או שמים ניר אפייה על תבנית שטוחה . חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 1 ס"מ ובאורך של כ-8 ס"מ.
3 מברישים את מקלות הבצק בביצה, מפזרים קשקשבל מגורר או שומשום או פפריקה אדומה.
4 אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-12 דקות. מצננים וטורפים מיד!