אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

לחמניות הבית

מסעדת פינגווין המיתולוגית מגלה לנו את הסוד ללחמניות שחוגגות יומולדת 70

| מסעדת פינגווין | פורסם 27/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק

1 ק"ג קמח
60 גרם סוכר (3 כפות)
כפית שמרים יבשים
20 גרם מלח (כפית)
0.5 ליטר מים פושרים
50 מ"ל שמן (2.5 כפות)

לאפייה

מעט שמן
שומשום
מלח גס

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח והמלח בקערת המיקסר. 2. בקערה קטנה ממיסים את הסוכר והשמרים במים הפושרים. 3. מוסיפים לקמח את השמן, ומיד אחריו את תערובת הסוכר והשמרים. 4. לשים 10 דקות לפחות. מורחים שמן זית על דפנות הקערה – כדי להבטיח שהבצק לא יידבק. 5. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהם מכפילים את נפחם. 6. יוצרים מהכדורים לחמניות ארוכות או עגולות, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ומלח גס. מניחים להתפחה של 30 דקות. 7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-260 מעלות ואופים 10 דקות, או עד לקבלת צבע זהוב.