חלה לשבת
אביבה של מאסטר שף מציגה לכם את המתכון המושלם שלה להכנת חלה לשבת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
1 ק"ג קמח לבן
1 שקית שמרית
3 ביצים
3/4 כוס שמן
3 כפות סוכר
1 כף מלח
2 עד 2.5 כוסות מים
ביצה להברשה
אופן ההכנה:
1 שמים בקערה גדולה את כל החומרים עם 2 כוסות מים, ומתחילים ללוש. אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים עוד מים בהדרגה. הבצק צריך להיות רך וגמיש ולא להידבק לידיים.
2 לשים 10 דקות.
3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ושמים במקום חמים להתפחה – שעה עד שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4 מוציאים את הבצק למשטח עבודה ולשים קצת. מי שרוצה לעשות הפרשת חלה, זה הזמן: לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג פונג, עוטפים בשני ניירות, מברכים וזורקים לפח.
5 מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות שוות.
6 קולעים מכל 3 חתיכות צמה (בסך הכל שתי חלות), שקצה אחד שלהן עבה והשני דק. מקפלים את הצד הדק מעל החלק העבה ומצמידים היטב.
7 מניחים במגש עם נייר אפייה ומברישים בביצה הטרופה.
8 מחממים תנור ל-180 מעלות.
9 מתפיחים עוד 20 דקות, ואופים 40 עד 45 דקות. אפשר להכין מהבצק לחמניות או חלות קטנות, ובמקרה הזה לאפות 30 דקות בלבד.