אוכל
צילום׃ אביבה פיבקו

חלה לשבת

אביבה של מאסטר שף מציגה לכם את המתכון המושלם שלה להכנת חלה לשבת

אביבה פיבקו | mako | פורסם 10/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 298 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 ק"ג קמח לבן
1 שקית שמרית
3 ביצים
3/4 כוס שמן
3 כפות סוכר
1 כף מלח
2 עד 2.5 כוסות מים
ביצה להברשה

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה גדולה את כל החומרים עם 2 כוסות מים, ומתחילים ללוש. אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים עוד מים בהדרגה. הבצק צריך להיות רך וגמיש ולא להידבק לידיים.

2 לשים 10 דקות.

3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ושמים במקום חמים להתפחה – שעה עד שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4 מוציאים את הבצק למשטח עבודה ולשים קצת. מי שרוצה לעשות הפרשת חלה, זה הזמן: לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג פונג, עוטפים בשני ניירות, מברכים וזורקים לפח.

5 מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות שוות.

6 קולעים מכל 3 חתיכות צמה (בסך הכל שתי חלות), שקצה אחד שלהן עבה והשני דק. מקפלים את הצד הדק מעל החלק העבה ומצמידים היטב.

7 מניחים במגש עם נייר אפייה ומברישים בביצה הטרופה.

8 מחממים תנור ל-180 מעלות.

9 מתפיחים עוד 20 דקות, ואופים 40 עד 45 דקות. אפשר להכין מהבצק לחמניות או חלות קטנות, ובמקרה הזה לאפות 30 דקות בלבד.