לחמעג'ון
הגרסה הטורקית, הבשרית והנפלאה לפיצה. הלחמעג'ון, אותה פיתה ביתית הנאפית עם בשר טחון, צנוברים ובתיבול נדיב ומשמח - והזמן במטבח? פחות ממה שאתם חושבים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לבצק:
1/2 קילו קמח
25 גרם שמרים
½1 – 1 כוס וחצי מים
½1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
לתערובת הבשר:
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל חריף קצוץ דק
400 גרם בשר כבש טחון או בשר בקר טחון
1 עגבנייה קטנה, חתוכה לקוביות
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
חופן צנוברים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים בקערה את כל המרכיבים ולשים עד שנוצר בצק חלק ואחיד, אם יש צורך, מוסיפים מעט מים. מכסים ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
2 המילוי: במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והפלפל החריף הקצוצים ומטגנים.
3 מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה.
4 מוסיפים את העגבנייה החתוכה ומבשלים כמה דקות נוספות.
5 מוסיפים את הצנוברים, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומקררים מעט.
6 מחלקים את הבצק ל-3 כדורים ומרדדים כל כדור, עם מעט קמח, לעיגול בינוני-עבה או דק לפי בחירתכם. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את עיגולי הבצק.
7 מחממים תנור ל-210 מעלות. מפזרים על כל עיגול בצק שכבה דקה ונדיבה של תערובת הבשר ומטפטפים מעל הכל מעט שמן זית.
8 אופים בתנור כ-10-20 דקות, עד ששולי הבצק משחימים. מוציאים ומפזרים מלמעלה את הפטרוזיליה הקצוצה.