אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

לחמעג'ון

הגרסה הטורקית, הבשרית והנפלאה לפיצה. הלחמעג'ון, אותה פיתה ביתית הנאפית עם בשר טחון, צנוברים ובתיבול נדיב ומשמח - והזמן במטבח? פחות ממה שאתם חושבים

| מאסטר שף VIP | פורסם 18/02/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1/2 קילו קמח

25 גרם שמרים

½1 – 1 כוס וחצי מים

½1 כפית מלח

3 כפות שמן זית

לתערובת הבשר:

4 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות

1 פלפל חריף קצוץ דק

400 גרם בשר כבש טחון או בשר בקר טחון

1 עגבנייה קטנה, חתוכה לקוביות

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

חופן צנוברים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים בקערה את כל המרכיבים ולשים עד שנוצר בצק חלק ואחיד, אם יש צורך, מוסיפים מעט מים. מכסים ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.

2 המילוי: במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והפלפל החריף הקצוצים ומטגנים.

3 מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה.

4 מוסיפים את העגבנייה החתוכה ומבשלים כמה דקות נוספות.

5 מוסיפים את הצנוברים, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומקררים מעט.

6 מחלקים את הבצק ל-3 כדורים ומרדדים כל כדור, עם מעט קמח, לעיגול בינוני-עבה או דק לפי בחירתכם. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את עיגולי הבצק.

7 מחממים תנור ל-210 מעלות. מפזרים על כל עיגול בצק שכבה דקה ונדיבה של תערובת הבשר ומטפטפים מעל הכל מעט שמן זית.

8 אופים בתנור כ-10-20 דקות, עד ששולי הבצק משחימים. מוציאים ומפזרים מלמעלה את הפטרוזיליה הקצוצה.