אוכל
צילום׃ תוכנית הבוקר של קשת

מסאחן

רצועות מוקפצות של עוף ובצל המוגשות על מצע בצק פיצה פריך ומשובח

צ'רלי פדידה | יום חדש | פורסם 06/01/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כרעיים עוף ללא עצם חתוכים לרצועות דקות
4 ראשי בצל קלופים וחתוכים לרצועות דקות
1 כף סומק
5 כפות שמן זית
1 שן שום קצוצה
מלח
פלפל שחור לפי הטעם

לבצק

2 כוסות קמח
25 גרם שמרים
5 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט סוכר
מים לפי הצורך

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ולאחר דקה גם את רצועות העוף. מטגנים עוד כ-2 דקות, מוסיפים תבלינים, סומק, מלח ופלפל.

2 להכנת הבצק: מערבבים קמח, מלח וסוכר, ויוצרים גומה. מוספים מעט מים פושרים ואליהם את השמרים. 

3 בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים, מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ורך.

4 מכסים את הבצק במגבת או בניילון להתפחה של 30 דקות.

5 לאחר ההתפחה לשים כ-4 דקות נוספות ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי.

6 פותחים את הבצק בעזרת הידיים ויוצרים מיני בצק פיצה.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 ממלאים את הבצק בתערובת הבצל והבשר ואופים בתנור שחומם מראש למשך 8 עד 10 דקות ומגישים.

* מומלץ לאכול עם סלט עגבניות פיקנטי.