אוכל
צילום׃ איל שני, מאסטר שף

פוקצ'ת קיצורי הדרך של איל שני

כחלק מאילוצי הקורונה איל שני ניסה להכין פוקצ'ה ב-45 דקות כולל הכל - והצליח! מה הסוד? מוותרים על המלח בבצק, שמעכב את התפיחה, משתמשים במים חמימים ומחממים את קערת ההתפחה. וואללה, למדנו משהו

איל שני | ישראל מבשלת יחד | פורסם 24/09/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי ק"ג קמח לבן

40 גרם סוכר

6 גרם שמרים יבשים

340 מ"ל מים בטמפרטורת הגוף (פושרים)

תוספות:

2 עגבניות מגי, פרוסות דק

בצל יבש, פרוס דק

1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות דקות

מחטים טריים מענף אחד של רוזמרין

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערת ערבוב (אפשר במסננת רגילה). מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים.

2 יוצקים פנימה באחת את המים ולשים ביד או במיקסר כ-3 דקות.

3 מחממים קערה להתפחה (שופכים עליה קצת מים חמים ומנגבים).

4 מפזרים קצת קמח בקערה ומעבירים פנימה את הבצק. מכניסים את הקערה לשקית ניילון ואוטמים. מניחים במקום חמים ל-35 דקות.

5 מחממים תנור לחום הגבוה ביותר, חום עליון ותחתון.

6 משמנים היטב את תבנית התנור.

7 מקמחים את הבצק שבקערה, מוציאים ופותחים אותו בידיים עד שהוא מגיע לגודל של התבנית. מניחים את יריעת הבצק בתבנית המשומנת.

8 מסדרים את התוספות, ממליחים ומזלפים שמן זית.

9 מכניסים לתנור הלוהט ל-6-7 דקות. מוציאים ומזלפים שוב שמן זית.