פוקצ'ת קיצורי הדרך של איל שני
כחלק מאילוצי הקורונה איל שני ניסה להכין פוקצ'ה ב-45 דקות כולל הכל - והצליח! מה הסוד? מוותרים על המלח בבצק, שמעכב את התפיחה, משתמשים במים חמימים ומחממים את קערת ההתפחה. וואללה, למדנו משהו
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
חצי ק"ג קמח לבן
40 גרם סוכר
6 גרם שמרים יבשים
340 מ"ל מים בטמפרטורת הגוף (פושרים)
תוספות:
2 עגבניות מגי, פרוסות דק
בצל יבש, פרוס דק
1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות דקות
מחטים טריים מענף אחד של רוזמרין
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לקערת ערבוב (אפשר במסננת רגילה). מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים.
2 יוצקים פנימה באחת את המים ולשים ביד או במיקסר כ-3 דקות.
3 מחממים קערה להתפחה (שופכים עליה קצת מים חמים ומנגבים).
4 מפזרים קצת קמח בקערה ומעבירים פנימה את הבצק. מכניסים את הקערה לשקית ניילון ואוטמים. מניחים במקום חמים ל-35 דקות.
5 מחממים תנור לחום הגבוה ביותר, חום עליון ותחתון.
6 משמנים היטב את תבנית התנור.
7 מקמחים את הבצק שבקערה, מוציאים ופותחים אותו בידיים עד שהוא מגיע לגודל של התבנית. מניחים את יריעת הבצק בתבנית המשומנת.
8 מסדרים את התוספות, ממליחים ומזלפים שמן זית.
9 מכניסים לתנור הלוהט ל-6-7 דקות. מוציאים ומזלפים שוב שמן זית.