אוכל
צילום׃ מטבח ישראלי, על השולחן, מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן

בורקס גבינה

מתכון מנצח למאפה הבלקני הכי אהוב בארץ - חם, פריך וחמאתי בדיוק כמו שצריך

עומר מילר | מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן | פורסם 04/05/22 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 394 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 ק"ג בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר וקר

1 ביצה טרופה

1 חלמון טרוף

חצי כוס שומשום

למלית:

2 גביעים גבינת קוטג' 9%

רבע כוס גבינת פטה, מגוררת וסחוטה מנוזלים

חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת

2 חלמונים

1 כפית מלח

חצי כף קמח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-240 מעלות.

2 להכנת המלית: מערבבים את החומרים לממרח אחיד.

3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן דק בעובי 2 מ"מ.

4 חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 ס"מ. במרכז כל ריבוע מניחים כף וחצי גדושות של מלית ומורחים את השוליים בביצה טרופה. מקפלים למשולש ומהדקים היטב את השוליים. מניחים את הבורקס במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים בחלמון טרוף ומפזרים שומשום.

5 אופים 8 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 40-35 דקות לקבלת בורקס זהובים ופריכים ואפויים גם מבפנים. מגישים מיד.

>> וכאן יש מתכונים לשבועות