אוכל
צילום׃ none

לחם אגוזים מקמח מלא

לחם דגנים, אגוזים, גרעינים וזרעונים. הלחם הזה כ"כ עשיר ומלא בטעמים שהוא ארוחה בפני עצמו. קומבינציה נכונה של קמחים וזמן תפיחה ממושך נותנים מרקם מושלם ולא דחוס מידי.

udiamr | מתכוני גולשים | פורסם 10/08/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1.5 כוס מים

כפית וחצי גדושה שמרים טריים או יבשים

4 כוסות קומבינציה של קמח (לדוגמה: חצי כוס שיפון

כוס קמח מלא

2.5 קמח רגיל)

2 כפיות מלח

3 כפות דבש

3 כפות שמן

1 כוס קומבינציה גרעינים + אגוזים קצוצים (לדוגמה: גרעיני חמניה

גרעיני דלעת

שקדים

אגוזי מלך

פקאן)

2 כפות פרג לא טחון

2 כפות זרעי פשתן כן טחון

אופן ההכנה:

1.שמים את השמרים בתוך המים ובינתיים מכינים את החומרים היבשים.

2.מכינים בקערה את תערובת הגרעינים, אגוזים קצוצים, פשתן טחון ופרג

3.מודדים את הקומבינציה של הקמחים שרוצים בתוך קערה. ככל שיש יותר קמחים מלאים וכהים הלחם יצא כבד ודחוס יותר. יותר קמח לבן = מרקם אוורירי יותר. מוסיפים שתי כפיות מלח ומערבבים אותו לתוך הקמחים.

4.אם השמרים כבר נמסו במים, מערבבים בתוכם גם את הדבש.

5.לשים את תערובת הקמחים עם המים במיקסר (8 דק) או בידיים על משטח נקי. מוסיפים את השמן לקראת הסוף.

6.לשים לתוך הבצק גם את תערובת האגוזים, גרעינים, פשתן ופרג. שמים את הבצק המוכן בקערה ומכסים בניילון נצמד עד להכפלת נפח בתפיחה הראשונה.

7.מעבירים לתבנית לחם מלבנית מרופדת בנייר אפיה ומכסים במגבת לתפיחה שנייה של כשעה. לקראת סוף התפיחה מחממים תנור למקסימום (220-230 מעלות).

8.מכניסים את הלחם לתנור החם ל-10 דקות. אחרי 10 דק' מורידים ל-180 מעלות ושמים נייר אלומיניום מעל הלחם שלא ישחים מידי. אופים עוד 20 דק'.

9.מוציאים את הלחם, הופכים את התבנית, ועושים "טוק-טוק" עם האצבע על התחתית ואם שומעים צליל חלול הלחם אפוי.

10.משאירים להתקרר מחוץ לתבנית לפחות שעה ואז פורסים. ישמר במקרר שבוע או בפריזר חודש.