צילום׃ istockphoto
שטרודל גבינה, סלמון מעושן וזיתים
בצק עלים במילוי מלוח - מנה אלגנטית וטעימה לאירוח
צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף
| פורסם 20/05/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
500 גרם גבינת שמנת
200 גרם סלמון מעושן
1 ק"ג בצק עלים
2 ביצים
1/2 צרור עירית קצוצה
קמח למשטח העבודה
20 זיתים שחורים מגולענים וקצוצים גס
1 כף קורנפלור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה גבינת שמנת, סלמון מעושן חתוך גס, זיתים שחורים, עירית קצוצה וקורנפלור. ממליחים ומפלפלים.
3 פותחים את בצק העלים על משטח מקומח.
4 מניחים לכל אורך הבצק את המילוי שהכנו ומגלגלים לצורת צינור ארוך (רולדה).
5 מורחים את הבצק בביצה טרופה.
6 מניחים את הרולדה בתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 12 דקות או עד שהבצק מקבל צבע זהוב ופריך. מוציאים מהתנור, חותכים למנות ומגישים.