אוכל
תמונת AVI׃ גיל חובב מגיש:המנה של המדינה

לחמניות סקוטיות (סקונס)

מתכון קליל היישר מסקוטלנד

ויסוצקי | אתר ויסוצקי | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

• 450 גר' קמח
• 1 כפית מלח
• 60 גר' חמאה
• 1 כפית סודה לשתיה
• 1 כוס רוויון או 1/2 כוס חלב + 1/2 כוס לבן

אופן ההכנה:

• בממחה או במעבד מזון מערבלים את הקמח, המלח והסודה לשתיה. • מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבל עד שמתקבלים פרורים בגודל אחיד. • מוסיפים את הרוויון ומעבדים לבצק. • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-1 ס"מ. • קורצים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ, מסדרים בתבנית אפיה משומנת. • אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות. • מגישים עם חמאה, ריבת תות וקצפת. • הערה: הסקונס אינם משחימים אלא נשארים חיוורים. אם רוצים גימור שחום - מורחים בחלמון ביצה לפני האפייה.