תמונת AVI׃ גיל חובב מגיש:המנה של המדינה
לחמניות סקוטיות (סקונס)
מתכון קליל היישר מסקוטלנד
ויסוצקי | אתר ויסוצקי
| פורסם 03/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
• 450 גר' קמח
• 1 כפית מלח
• 60 גר' חמאה
• 1 כפית סודה לשתיה
• 1 כוס רוויון או 1/2 כוס חלב + 1/2 כוס לבן
אופן ההכנה:
• בממחה או במעבד מזון מערבלים את הקמח, המלח והסודה לשתיה. • מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבל עד שמתקבלים פרורים בגודל אחיד. • מוסיפים את הרוויון ומעבדים לבצק. • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-1 ס"מ. • קורצים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ, מסדרים בתבנית אפיה משומנת. • אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות. • מגישים עם חמאה, ריבת תות וקצפת. • הערה: הסקונס אינם משחימים אלא נשארים חיוורים. אם רוצים גימור שחום - מורחים בחלמון ביצה לפני האפייה.