אוכל
צילום׃ istockphoto

לחם עשבי תיבול

שילוב טעמים מעניין וטעים במיוחד

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קמח - 1 קג
מים 500 מל' (גר')
שמן זית 100 מל'
שמרים לחים 40 גר' או 16 גר' שמרים יבשים
מלח 30 גר'
סוכר 10 גר'

לתערובת עשבי תיבול

זר עשבי תיבול טרי, בזיליקום, שמיר, פטרוזליה, תימין, רוזמרין וכו'.
5-6 שיני שום.
1 כפית מלח.
רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

שמים במיקסר את חומרי הבצק. את השמן והמלח להוסיף בסוף. ללוש כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

להתפיח את בצק הלחם התפחה ראשונה, לאחר שתפח- לשטח על משטח מקומח, לרדד לעובי 2 ס"מ ולמרוח את תערובת עשבי התיבול. לגלגל את הבצק לגליל ולפתל אותו, להניח בתבנית עגולה. למרוח בשמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש בחום של 220 מעלות צלסיוס במשך כ- 30 דקות.