אוכל
תמונת AVI׃ עדי רם, אהרוני מבשל לחברים4

לחם ים תיכוני

לחם שהופך כל ארוחה לחגיגה

יניב גור אריה | mako | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כמות בצק שמרים בסיסי
100 גרם זיתים שחורים מגולענים וקצוצים גס
חופן עלי בזיליקום קצוצים גס
100 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות גס
שמן זית להברשה

אופן ההכנה:

1 לשים יחד את כל המרכיבים, מעצבים לצורת כיכר ומניחים בתבנית לחם משומנת בשמן זית ומקומחת, מכסים ומתפיחים כ- 40 דקות, עד הכפלת הנפח.

2 מחממים תנור ל- 190 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים רותחים. משמנים את הכיכר קלות בשמן זית וחורצים כמה חריצים אלכסוניים בחלקה העליון של הכיכר. אופים 20 דקות. 

3 מוציאים את תבנית המים ואופים עוד 20 דקות. מוציאים את הלחם מהתבנית ואופים עוד 20 דקות עד שהלחם מוכן. מצננים על רשת לפחות שעתיים לפני שפורסים את הלחם.