אוכל

מנת הדגל של גלית

מאפה ממולא בבצל ירוק ופלפלים חריפים

גלית בונפלד | מאסטר שף | פורסם 28/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 166 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק:

קילו קמח
כף מלח
מים חמים
כף שמרים

למילוי:

3 חבילות בצל ירוק
5 פלפלים ירוקים חריפים
חתיכת שומן ליה (שומן כבש)
שמן זית
פפריקה אדומה.

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור מראש ל- 200 מעלות2. מנפים את הקמח, מוסיפים את השמרים והמלח. מתחילים לערבב עם מים כדי שהבצק יצא רך וידבק ליידים. לשים עד שהבצק מתערבב טוב.3. עוטפים בניליון נצמד ונותנים לו לנוח.4. בינתיים, קוצצים את הבצל הירוק קטן, קוצצים את הפלפל החריף ואת השומן חותכים לקוביות קטנות. מערבבים את הכל יחד בקערה.5. מוספים שמן זית ופפריקה אדומה6. לשים את הבצק כשהידים משומנות (שמן זית)7. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. פותחים עם היידים חתיכה ומשטחים אותה לרבוע בגודל תבנית אפייה. מניחים על תבנית משומנת מראש ושופכים מעל חצי מהמלית.8. מניחים מעל חתיכת בצק נוספת וסוגרים את הדפנות כדי שלא יפתח.9. מכניסים לתנור ל 35-40 דקות.