אוכל
צילום׃ שירלי נמש, מתוקים שלי

חזרזירי פיצה

שעות של פעילות כיפית עם הילדים

שירלי נמש | מתוקים שלי | פורסם 03/08/09 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.4 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

הבצק: לקוח מתוך Cafe Chocolada

400 גרם קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה
200 גרם (גביע) יוגורט
100 מ"ל חלב פושר
קורט מלח

חלקו השני של הבצק:

150 גרם קמח רגיל
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
קורט מלח

רוטב פיצה של של MAGIG מנהלת פורום מתכונים:

1 עגבניה מגוררת
1 קופסא קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
שום כתוש
פלפל, מלח
אורגנו (בנדיבות)

בנוסף:

גבינה צהובה מגורדת
פלפל אנגלי, או קצח
חלבון ביצה
עלי רוזמרין
1 כף חלב

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערה ומערבבים היטב לתוכו את המלח. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב היטב. מוסיפים את הביצה, היוגורט והחלב. לשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק מעט. כיוון שהבצק המתקבל דביק, רצוי ללוש אותו במיקסר. 2. מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה, שעה וחצי. 3. לקראת סופה של ההתפחה מכינים את חלקו השני של הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים עד שכמעט ומתקבל בצק אחיד. מוסיפים לקערה את הבצק הראשוני שלנו שתפח, ולשים את שני בצקים יחד (הפעם עם וו לישה) במשך כמה דקות, עד לקבלת בצק אחיד רך וגמיש. במידה והבצק דביק מידי מוסיפים מעט קמח. 4. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב. 5. מרדדים את הבצק לעלה דק, ובעזרת כוס או רינג קורצים עיגולים בקוטר של כ- 7 ס"מ. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. 6. על גבי כל עיגול מניחים כפית מהרוטב ומפזרים גבינה צהובה מגורדת. 7. מברישים את הקצוות של כל עיגול בחלבון ביצה המשמש כ"דבק", וסוגרים בעיגול בצק נוסף. מהדקים היטב על מנת שהמלית לא תברח במהלך האפייה. 8. מתחילים בעיטור, לעיניים: יוצרים גומחה קטנה בעזרת קיסם ומניחים בתוכה פלפל אנגלי, או קצח. לאוזניים: קורצים עיגולים בקוטר קטן יותר מעיגולי הפנים וחותכים לרבעים. "מדביקים" כל רבע בעזרת חלבון ביצה. לאף: קורצים עיגולים קטנים יותר מעיגולי האוזניים ו"מדביקים" במרכז הפנים באמצעות חלבון ביצה. מניחים 2 עלי רוזמרין 9. מתפיחים את החזרזירים כ-20 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל - 180 מעלות. 10. לפניי האפייה מברישים בעדינות את החזרזירים בחלמון ביצה טרוף עם 1 כף חלב. 11. אופים כ - 15- 20 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מצננים. אם השתמשתם בפלפל אנגלי, זיכרו להוציא אותו לפניי ההגשה