אוכל
צילום׃ קרן לוי, mako אוכל

בייגלה ירושלמי ממכר

עם כל הכבוד למאפים מפונפנים, כולם יודעים ששום דבר לא משתווה לבייגלה ירושלמי שיצא הרגע מהתנור - פריך מבחוץ, רך וענוג מבפנים, ועוד לא אמרנו מילה על הריח. פרגנו לעצמכם את המתכון הזה ותודו לנו אחר כך

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 18/01/21 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 641 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

1 קילו קמח לחם

כף שמרים יבשים

4 כפות סוכר

550 מ"ל (2 כוסות ושליש) מים קרים 

50 מ"ל (3 כפות) שמן זית

כף מלח

לציפוי:

קערת מים

1/2 ק"ג שומשום

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את השמרים. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים פרט למלח. לשים כ-3 דקות במהירות אטית.

2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות במהירות אטית.

3 יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה בקיץ, שעה וחצי עד שעתיים בחורף).

 

4 מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים בגודלם. יוצרים חור בעזרת האגודל במרכז כל כדור, ומרחיבים את החור בתנועות סיבוביות עד לקבלת צורת בייגלה. טובלים את הבייגלה בקערת המים ומיד בקערת השומשום משני הצדדים, ומסדרים ברווחים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים שוב כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.

 

5.אופים את הבייגלה כ-20 דקות עד הזהבה.

* מומלץ להגיש עם קעריות שמן זית איכותי וזעתר.

* הבייגלה נשמר מצוין בהקפאה.

>> עשה לכם חשק לעוד? בואו לפייסבוק שלנו

>> והנה 13 שימושים מגניבים למטחנת הפלפל שלכם