צילום׃ צביקה מאיר, ידיעות ספרים
פיליקס – משולשי בצק מטוגנים
עלי פילו פריכים במילוי גבינתי, חם וטעים
ענת אחירון ואורית חמיאל | "סיפור בולגרי", ידיעות ספרים
| פורסם 18/04/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
6 עלי פילו
למילוי
250 גרם גבינה בולגרית סירנה מפוררת
150 גרם קשקבל מגורר
1 גביע אשל /לבן / יוגורט
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את חומרי המילוי.
2 פורשים את עלי הפילו ובעזרת סכין חדה חותכים כל עלה לרצועות מלבניות ברוחב של כ-5 ס"מ. מאחר שעלי הפילו דקים מאוד, ניתן להקל על החיתוך על ידי הנחת מספר עלים זה על זה, ואז לחתוך.
3 על כל רצועה שמים כפית של המלית כ-1 ס"מ מהקצה, ומתחילים לקפל את הרצועה למשולשים – פעם מפגישים קצה ימני עם הקצה השמאלי הנגדי ופעם ההיפך. התוצאה היא כיסן משולש בעל מספר קיפולים (כ-3-4 קיפולים – בהתאם לגודל דף הפילו).
4 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הפיליקס כ-2 דקות מכל צד עד שיזהיבו. מתקבלים משולשים פריכים ומתפצפצים בפה.