אוכל
צילום׃ צביקה מאיר, ידיעות ספרים

פיליקס – משולשי בצק מטוגנים

עלי פילו פריכים במילוי גבינתי, חם וטעים

ענת אחירון ואורית חמיאל | "סיפור בולגרי", ידיעות ספרים | פורסם 18/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

6 עלי פילו

למילוי

250 גרם גבינה בולגרית סירנה מפוררת
150 גרם קשקבל מגורר
1 גביע אשל /לבן / יוגורט
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את חומרי המילוי.

2 פורשים את עלי הפילו ובעזרת סכין חדה חותכים כל עלה לרצועות מלבניות ברוחב של כ-5 ס"מ. מאחר שעלי הפילו דקים מאוד, ניתן להקל על החיתוך על ידי הנחת מספר עלים זה על זה, ואז לחתוך.

3 על כל רצועה שמים כפית של המלית כ-1 ס"מ מהקצה, ומתחילים לקפל את הרצועה למשולשים – פעם מפגישים קצה ימני עם הקצה השמאלי הנגדי ופעם ההיפך. התוצאה היא כיסן משולש בעל מספר קיפולים (כ-3-4 קיפולים – בהתאם לגודל דף הפילו).

4 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הפיליקס כ-2 דקות מכל צד עד שיזהיבו. מתקבלים משולשים פריכים ומתפצפצים בפה.