אוכל
צילום׃ istockphoto

לחם מהיר ללא גלוטן

השם המלא שלו הוא לחם סודה אירי, אבל אפשר לקרוא לו הלחם המהיר בעולם. בלי שמרים, בלי לישות והתפחות ואפילו בלי קמח, שאת מקומו תופסים שקדים טחונים - פחות מרבע שעה של עבודה, ואתם בדרך לכיכר משלכם

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 29/07/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 363 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

3/4 2 כוסות שקדים מולבנים טחונים דק (כ-230 גרם), או קמח שקדים יעודי

1/4 כפית מלח

1/2 1 כפיות סודה לשתייה

1/2 כוס צימוקים (או חמוציות, אגוזים וכו')

2 ביצים

1 כף סוכר

2 כפות חומץ (הדרים, תפוחים או מה שיש)

כף קימל (לא חובה, וגם אפשר להחליף בגרעיני חמניות/דלעת קלופים, פרג ועוד)

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את השקדים הטחונים, המלח, הסודה לשתייה והצימוקים.

2 בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים - הביצים, הסוכר והחומץ. 

3 מעבירים את החומרים הרטובים לקערת היבשים, ומערבבים קלות רק עד איחוד החומרים לבצק. מניחים את הבצק על תבנית התנור המרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותו לעיגול גדול, בקוטר של כ-20 ס"מ. חורצים בעזרת סכין משוננת צורה על פלוס על גבי הבצק (בעומק של כס"מ וחצי) ומפזרים מעליו כל הבצק את הקימל. 

4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 20 דקות. בתום 20 הדקות מכבים את התנור ומשאירים את הלחם בתנור הכבוי עוד 10 דקות. 

5 מניחים ללחם להתקרר כחצי שעה לפני שפורסים אותו.