אוכל

בריוש של מיקי שמו

קונדיטור העל עם חלה שהיא עוגה

מיקי שמו | זמן איכות | פורסם 16/09/08 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 167 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/2 כוס חלב
25 גר' שמרים/שמרית
5 ביצים
10 גר' מלח – 1 כפית
50 גר' סוכר- 1/4 כוס
500 גר' קמח -4 כוסות
250 גר' חמאה
גרידה מ-2 תפוזים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת המיקסר את החלב והשמרים ומוסיפים מעל את הקמח.

2 מערבבים בקערה נפרדת ביצים, מלח וסוכר בעזרת מטרפה ידנית, מוסיפים לקמח ומתחילים בפעולת הלישה. 8 דק' במהירות איטית ו-3 דקות במהירות בינונית.

3 מיד לאחר מכן, מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות קטנות ומערבבים במהירות בינונית עד שהחמאה נבלעת בבצק ומתקבל בצק בעל מרקם חלק. מוציאים 1/2 מכמות הבצק ול-1/2 הנותר מוסיפים גרידה מ-2 תפוזים וממשיכים בלישה עוד 1/2 דקה. את 2 חלקי הבצק עוטפים בניילון נצמד (כל אחד עטוף לחוד).

4 משאירים בטמפ' החדר עטוף בניילון נצמד לשעה, או עד אשר מכפיל הבצק את נפחו. פותחים את הניילון הנצמד ובעזרת כפות ידיים פתוחות מרדדים אותו שנית ומוציאים את כל האוויר מהבצק. עוטפים בניילון נצמד שנית ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות (או ללילה על מנת לעבוד עם הבצק ביום המחרת).

5 לאחר מס' שעות במקרר, מוציאים 1/2 בצק, מגלגלים לנקניק ופורסים פרוסות ברוחב של 2 וחצי ס"מ, אותם מגלגלים לכדורים ומניחים בתבניות אלומיניום משוננות או חד פעמיות ומתפיחים במשך שעתיים. מורחים ביצה ומפזרים סוכר מעל. אופים 13 דק' בטמפ' של 170 מעלות.

6 לבריוש תפוזים ניתן להכין באותו אופן, כשהדקורציה היא גרירת תפוז וסוכר ביחד המעורבבים יחד שעה מראש.