אוכל
צילום׃ ארז בן שחר, ספר האפייה של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר

חלת פרמזן ובזיליקום

מחפשים מתכון טוב לחלה לשבת? הנה מתכון לא טוב אלא מצוין, היישר ממטבחו של ארז קומרובסקי: חלה רכה וטעימה בטירוף עם שמן זית, פרמזן ובזיליקום קצוץ

ארז קומורובסקי | ספר האפייה של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר | פורסם 22/01/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (ל-2 חלות):

1 ק"ג קמח

30 גרם שמרים טריים

600-550 מ"ל כוסות מים קרים

1/2 כוס שמן זית עדין, עדיף מהזנים קורונייקי או לצ'ינו

1 ביצה

1 חלמון

200 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

1/2 כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים גס

1 כף מלח

אופן ההכנה:

1 הבצק: מנפים את הקמח לקערה, מפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים. מוסיפים 550 מ"ל מים, את השמן, הביצה והחלמון ולשים כ-6 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את הגבינה, הבזיליקום והמלח וממשיכים ללוש כ-4 דקות, עד שמתקבל בצק נעים למגע. מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומשומנת מעט, מכסים ומתפיחים שעה עד שעה וחצי.

2 עיצוב ותפיחה שנייה: מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח.

3 מכסים ומשהים למשך 15 דקות. פותחים כל כדור בידיים לנקניק מוארך, וקולעים כל 3 נקניקים לצמה. מניחים את שתי החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח, מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה.

4 האפייה: מחממים את התנור ל-190 מעלות עם תבנית (או אבן אפייה) בשליש התחתון שלו ותבנית קטנה בתחתיתו. מוציאים את החלות מהמקרר ומעבירים אותן עם נייר האפייה אל התבנית החמה (או מחליקים אותן על האבן). אם רוצים, אפשר לפזר מעל החלות מעט גבינת פרמזן מגוררת. יוצקים חצי כוס מים לתבנית שבתחתית התנור, סוגרים את הדלת בזריזות ואופים כ-40-35 דקות, עד שהחלות מזהיבות.

*זמן תפיחה כולל: כ-1-1/2 שעות + לילה במקרר