אוכל

פיצה על המנגל

מתכון מנצח למאפה האיטלקי המפורסם ברוטב עגבניות צרובות ומגוון גבינות עשירות

דניאלה גופמן | מאסטר שף | פורסם 27/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

750 גרם קמח
כפית וחצי מלח
2 כפיות סוכר
2.5 כפיות שמרים
2 כוסות מים
חצי כוס שמן
עגבניות
מוצרלה
קשקבל
פרמזן

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח עם המלח, הסוכר והשמרים.

2 מוסיפים 2 כוסות מים וכחצי כוס שמן. 

3 לשים כ-10 דקות, ומניחים להתפחה. אחרי כשעה וחצי לשים שוב, מרדדים את הבצק דק ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

4 להכנת הרוטב: צורבים עגבניות במנגל, חותכים אותן דק מאוד, נפטרים מהנוזלים ושמים מעל בצק הפיצה. מפזרים מוצרלה, קשקבל ופרמזן ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות למשך כ-10 דקות.