פיצה על המנגל
מתכון מנצח למאפה האיטלקי המפורסם ברוטב עגבניות צרובות ומגוון גבינות עשירות
דניאלה גופמן | מאסטר שף
| פורסם 27/10/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
750 גרם קמח
כפית וחצי מלח
2 כפיות סוכר
2.5 כפיות שמרים
2 כוסות מים
חצי כוס שמן
עגבניות
מוצרלה
קשקבל
פרמזן
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח עם המלח, הסוכר והשמרים.
2 מוסיפים 2 כוסות מים וכחצי כוס שמן.
3 לשים כ-10 דקות, ומניחים להתפחה. אחרי כשעה וחצי לשים שוב, מרדדים את הבצק דק ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
4 להכנת הרוטב: צורבים עגבניות במנגל, חותכים אותן דק מאוד, נפטרים מהנוזלים ושמים מעל בצק הפיצה. מפזרים מוצרלה, קשקבל ופרמזן ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות למשך כ-10 דקות.