אוכל
צילום׃ none

פיצה מבצק שמרים קר

פיצה טעימה, להכנה מהירה

יונית נפתלי | mako | פורסם 23/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

200 גרם חמאה
1 כף שמן זית
מכל שמנת חמוצה
600 גרם קמח
50 גרם שמרים טריים
1 כפית שטוחה סוכר
1 כפית גדושה מלח
2 חלמונים

על הבצק

200 גרם גבינת מוצרלה יבשה
100 גרם גבינת עזים בגליל פרוסה לפרוסות
קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
כפית וחצי אורגנו יבש
שן שום כתושה
4 כפות שמן זית
תוספות (זיתים, בצל, פטריות, טונה, תירס או כל דבר אחר שהילדים אוהבים)

אופן ההכנה:

ממוססים את השמרים היטב בתוך השמנת עד שאין גושים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. בקערה אחרת מערבבים את הקמח, החמאה וכף שמן זית. מאחדים את שתי התערובות ולשים עד שמתקבל בצק. יוצרים גומה במרכז הבצק ושופכים לתוכה את החלמונים. לשים היטב עד לקבלת בצק אוורירי וגמיש. חוצים את הבצק, עוטפים כל חצי בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות. בינתיים מגררים גס את המוצרלה, פותחים קופסה של עגבניות מרוסקות ומוסיפים לה ארבע כפות שמן זית, שן שום כתושה ואורגנו מיובש. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק עד שהוא מגיע לרוחב התבנית הרצויה. מושחים את התבנית בשמן זית ומעט חמאה, מניחים בתוכה את הבצק ומורחים עליו את רוטב העגבניות. מפזרים את המוצרלה, את פרוסות גבינת העזים ואת התוספות. אופים במשך 35-45 דקות.