אוכל
צילום׃ אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין

קובאנה מהירה ללא גלוטן

מאפה תימני מסורתי בגרסה מהירה ונטולת גלוטן

רות טרכטמן | טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין | פורסם 29/09/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הקובאנה המקורית דורשת אפייה איטית שנמשכת לילה שלם, אבל שווה לחכות לה. לשם כך יש לוותר על בישול הבצק על להבת הכיריים ולאפות ישירות בתנור. לפני האפייה יש להניח על בצק הקובאנה קוביות קטנות של חמאה (כ-50 גרם) ולאפות בחום שבת.

מרכיבים :

סיר ג'חנון

1/4 1 כוסות תערובת קמח ללחם (נטול גלוטן)

1/4 1 כוסות קמח קונדיטור

1/4 כפית גרעיני דלעת טחונים

1 כף סיבים תזונתיים

1 כפית גואר גאם או קסנטאן גאם

1 כפית מלח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

2 כוסות מים פושרים

100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמחים בקערה. מוסיפים גרעיני דלעת, סיבים, גואר גאם ומלח ומערבבים היטב. לתערובת מוסיפים את השמרים היבשים והסוכר ומערבבים.

2 מוזגים בהדרגה את המים ולשים היטב בידיים עד לקבלת בצק דביק. את הבצק מכסים בניילון ומניחים להתפחה במקום חמים ל-20 דקות.

3 מחלקים את הבצק לשמונה כדורים. כל אחד מהכדורים פותחים, מברישים בחמאה מומסת, סוגרים שוב לכדור ומניחים בסיר מיוחד לקובאנה משומן היטב. מניחים זה ליד זה בתחתית הסיר את הכדורים ומעל מוזגים את החמאה המומסת שנותרה.

4 מכסים את הקובנה בנייר אפייה ומניחים להתפחה נוספת למשך 20 דקות. לאחר התפיחה סוגרים את סיר הקובאנה במכסה ומניחים על להבת כיריים נמוכה.

5 לאחר 20 דקות מעבירים את סיר הקובאנה הסגור מהכיריים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כשעה. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עד להשחמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!