אוכל
צילום׃ MAGIG, Pastaghetti

פרעצל

מתכון לכעך הגרמני, שמקבל את צבעו ומרקמו הדחוס על ידי בישול מהיר לפני אפייתו. מושלם לנשנוש והכי כיף כשהוא חם וטרי

MAGIG | Pastaghetti | פורסם 15/03/12 
  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 269 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

500 גרם קמח (3.5 כוסות ועוד מעט)

330 מ"ל מים פושרים (1.3 כוסות)

1 כף שטוחה מלח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר חום או סוכר דמררה

30 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

לבישול הפרעצל

200 גרם סוכר (1 כוס)

1/2 1 ליטר מים רותחים

לפיזור מעל

מלח גס, שומשום

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה את כל כמות המים, השמרים והסוכר, ומערבבים. מניחים בצד ל-10 דקות. מוסיפים לקערה כחמישית מכמות הקמח ומערבבים בכף עץ. מעבירים לקערת מיקסר את התערובת הדלילה ומתחילים ללוש בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה. מוסיפים את יתרת הקמח ולסירוגין את קוביות החמאה, לבסוף מוסיפים את המלח. מעלים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ולשים בסך הכל כ-7 דקות.

2 מקמחים קערה גדולה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3 מכינים שתי תבניות מרופדות בנייר אפיה ומחמים תנור ל-220 מעלות. בנוסף, מכינים מגבת מטבח נקייה.

4 מכינים את הקרמל: מפזרים בסיר רחב את כוס הסוכר בשכבה אחידה ומבשלים אותה לקרמל בצבע ענברי. כשהקרמל מוכן, מוסיפים מיד 1.5 ליטר מים רותחים (בזהירות רבה! הקרמל מבעבע בפראות בתחילה). מניחים למי הקרמל לבעבע קלות.

5 מקמחים היטב משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. חותכים בעזרת סכין חדה 12 יחידות שוות פחות או יותר בגודלן. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך באורך כ-40 ס"מ ומעצבים לצורת פרעצל קלאסי: מעצבים את הגליל לצורת האות ע' בכתיב, מסובבים את הצטלבות הבצק פעם נוספת ומצמידים את הקצוות אל התחתית המעוגלת.

6 מניחים כל פרעצל בזהירות בסיר עם מי הקרמל ומבשלים כחצי דקה מכל צד. מעבירים בעזרת בכף מחוררת את הפרעצלים אל מגבת המטבח, ומפזרים מעליהם מלח ושומשום. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה (בכל תבנית 6 יחידות).

7 אופים כ-15 דקות, עד שהפרעצל מקבלים צבע חום-זהבהב. מצננים על רשת.

*במידה ולא אוכלים את כל הפרעצלים באותו היום, אפשר להכניס אותם לשקית ולהקפיא. כדאי לפזר מלח רק על אלו שאוכלים באותו היום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* המתכון התפרסם לראשונה בבלוג Pastaghetti