אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, תיק אוכל

מתכון לפיצה ביתית כמו באיטליה

פיצה ביתית בקלי קלות בדיוק כמו של סבתא איטלקייה, יחד עם רוטב עגבניות שמשתדך בול עם הבצק

אינס שילת ינאי | תיק אוכל | פורסם 03/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 25747 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

500 גרם קמח

2 כפיות של שמרים יבשים

כפית סוכר

כפית מלח

3-4 כפות של שמן זית

1/3 + 1 כוסות של מים פושרים

לרוטב העגבניות:

מעט שמן זית

3 עגבניות קלופות וקצוצות

5 שיני שום כתושות

צרור בזיליקום טרי

1/2 כפית סוכר

1 כפית מלח

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית אורגנו יבש

להרכבה:

300 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים לפיזור על הפיצה

תוספות שאוהבים (פטריות, זיתים, גבינה מלוחה וכו')

אופן ההכנה:

1 מכינים את בצק הפיצה: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים ואת הסוכר. יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים, השמן והמלח, ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את 1/3 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים מהבצק כדור ומקמחים אותו קלות. מחזירים לקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-1/2 שעה.

מתכונים לראש השנה

2 לאחר התפחת בצק הפיצה הביתית פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח (הכמות מספיקה לפיצה אחת ענקית או שתיים בינוניות). מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.

3 אופן הכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.

4 מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, ואופים את הפיצה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה (מתחילים לבדוק אחרי 15 דקות).

ולקינוח, הנה מתכון לפנקייק בסיסי.

המתכון התפרסם בבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי

טיפים והמלצות למתכון לפיצה ביתית בקלי קלות

בצק הפיצה

  1. הקמח המתאים לפיצה ביתית הוא קמח חיטה רגיל או קמח ללחם או קמח ייעודי לפיצה, ובכל מקרה לא קמח תופח. 
  2. אם כמות הבצק המתקבלת במתכון לפיצה גדולה מדי, ניתן להקפיא חלק מהבצק לשימוש במועד אחר.
  3. אפשר להקפיא את בצק הפיצה בצורת כדור ולהפשירו במקרר טרם השימוש.
  4. אפשר להוסיף לתערובת הבצק משפר אפייה - תערובת שמקצרת את זמן התפיחה ושומרת על טריות המאפה - אבל ממש לא חובה.
  5. מעדיפים שמרים טריים על פני יבשים? הכפילו את הכמות פי 3.

רוטב הפיצה הביתית

  1. על מנת לקבל טעם עשיר באמת מומלץ להשתמש ברוטב לפיצה בעלי בזיליקום טריים ולא בעלים מיובשים.
  2. מתכון הפיצה הביתית האיטלקית הזה הולך נהדר עם כל תוספת שעולה על רוחכם, בהתאם לטעם האישי שלכם.

 

אפיית הפיצה בתנור

  1. את הפיצה הזו אופים ב-200 מעלות, אבל במקרים רבים מקובל לאפות פיצה בחום הגבוה ביותר של התנור (250-300 מעלות). במקרה כזה זמן האפייה יתקצר כמובן.
  2. לא משנה באיזה חום אופים את הפיצה - יש להניח לתנור להתחמם היטב לפני שמכניסים אותה פנימה, ולבדוק את מצבה כבר אחרי כמה דקות.