אוכל
צילום׃ דניה ויינר, על השולחן

מקלות קרקר, עשבי תיבול וקצח

בעלי מקדם פריכות גבוה במיוחד וטעם חמאתי עשיר

ברי סייג | האוצר של על השולחן 2009 | פורסם 14/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

240 גרם חמאה רכה
16 גרם (כף + כפית) מלח
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן
40 גרם (1/4 כוס) שומשום
40 גרם (1/4 כוס) קצח
2 כפות תימין טרי קצוץ
1/2 כף רוזמרין טרי קצוץ
2-1 שיני שום קצוצות
1/4 כוס עירית קצוצה
80 מ”ל (1/3 כוס) מים קרים
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
120 מ”ל (1/2 גביע) שמנת חמוצה

לציפוי

שמן זית
שומשום וקצח לזרייה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים, למעט השמנת המתוקה החמוצה והמים, במיקסר עם וו לישה עד לקבלת פירורים.2. מוסיפים מים, שמנת מתוקה ושמנת חמוצה ולשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.3. מחממים תנור ל-180 מעלות.4. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה בעובי 2-1 מ”מ. מורחים בעדינות שמן זית ומפזרים שומשום וקצח. חותכים למקלות ברוחב 1 ס”מ ואורך 10 ס”מ. מעבירים לתבנית בזהירות, בלי לפגוע בשלמות הנייר, מכסים בנייר אפייה נוסף ומניחים מעל תבנית נוספת כמשקולת למניעת תפיחת הבצק.5. אופים 20 דקות עד הזהבה.