מקלות קרקר, עשבי תיבול וקצח
בעלי מקדם פריכות גבוה במיוחד וטעם חמאתי עשיר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
240 גרם חמאה רכה
16 גרם (כף + כפית) מלח
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן
40 גרם (1/4 כוס) שומשום
40 גרם (1/4 כוס) קצח
2 כפות תימין טרי קצוץ
1/2 כף רוזמרין טרי קצוץ
2-1 שיני שום קצוצות
1/4 כוס עירית קצוצה
80 מ”ל (1/3 כוס) מים קרים
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
120 מ”ל (1/2 גביע) שמנת חמוצה
לציפוי
שמן זית
שומשום וקצח לזרייה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל החומרים, למעט השמנת המתוקה החמוצה והמים, במיקסר עם וו לישה עד לקבלת פירורים.2. מוסיפים מים, שמנת מתוקה ושמנת חמוצה ולשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.3. מחממים תנור ל-180 מעלות.4. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה בעובי 2-1 מ”מ. מורחים בעדינות שמן זית ומפזרים שומשום וקצח. חותכים למקלות ברוחב 1 ס”מ ואורך 10 ס”מ. מעבירים לתבנית בזהירות, בלי לפגוע בשלמות הנייר, מכסים בנייר אפייה נוסף ומניחים מעל תבנית נוספת כמשקולת למניעת תפיחת הבצק.5. אופים 20 דקות עד הזהבה.