לחם בירה שחורה
לחם ביתי מרגש, שמאחד 5 דגנים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק המקדים: (מכינים 3 שעות מראש)
500 גרם קמח שיפון מנופה (2.5 כוסות)
50 גרם מים (רבע כוס)
330 מ"ל בירה מאלט שחורה (1 בקבוק)
25 גרם סילאן או דבש (1 כף)
לבצק:
250 גרם קמח כוסמין מלא מנופה.(2 כוסות)
220 גרם קמח חיטה לבן מנופה (1 ושלושת רבעי כוסות)
125 גרם מים (חצי כוס)
10 גרם שמרים טריים (1 כף)
695 גרם כל הבצק המקדים
15 גרם מלח (1 כף)
10 גרם סוכר (1 כף מתוקה)
לציפוי:
שיבולת שועל מעוכה (קוואקר)
אופן ההכנה:
1 הכנת בצק מקדים: מכניסים את כל החומרים לקערה. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ללא גושים. מכסים במגבת או בניילון ומניחים בצד ל-3 שעות. 2. הכנת הבצק: יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים לקערת הלישה לפי הסדר: בצק מקדים, שני סוגי קמח, מלח וסוכר. בעזרת וו הלישה לשים את העיסה במהירות נמוכה 4 דקות עד לאיחוד החומרים. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד דקות לקבלת בצק רך וחלק. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות, לשים דקה ביד ומגלגלים לכדור. 3. התפחה: מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 60 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ( בעזרת סכין) ל-9 חלקים שווים ומגלגלים אותם לכדורים. מועכים מעט כל כדור בצק, אוספים את הקצוות ומעגלים לכדור מהודק. מצמידים כל 3 כדורים יחדיו ומצפים אותם בשיבולת שועל מעוכה. מניחים את הכיכרות על מגש מרופד בנייר אפייה ומתפיחים עוד 75 דקות. כ-10-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים את התנור ל-220 מעלות. 4. אפייה: מכניסים את הכיכרות לתנור ואופים 10 דקות בתנור שחומם מראש. מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות, אופים עוד כ-20 דקות לקבלת לחם שחום. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.