אוכל
צילום׃ קרן לוי

לחמניות בצל מטוגן

נתחיל מהסוף: מושלם. צריכים קצת פרטים בכל זאת? לחמניות שמרים רכות עם טופינג של בצל מטוגן, פרג טרי ותבלינים. חצי שעה עובדים, בשאר הזמן יושבים עם ספר ונהנים מהריח שממלא את הבית. נו, אמרנו לכם

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 02/11/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 155 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לבצק:

1 קילו קמח לחם

50 גרם שמרים טריים

5 כפות סוכר

2 וחצי כוסות מים קרים

חצי כוס שמן זית

1 כף מלח

למלית:

3 כפות שמן זית

4 בצלים בינוניים, פרוסים דק מאוד

2 כפות פרג טרי

חצי כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערת מיקסר ומוסיפים את השמרים. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים פרט למלח. לשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות איטית. מוסיפים את כף המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות במהירות איטית. יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

2 בזמן שהבצק תופח, מכינים את המלית: מחממים במחבת רחבה 3 כפות שמן זית. מוסיפים את פרוסות הבצל, הפרג, המלח והפלפל הגרוס ומטגנים על אש בינונית עד הזהבה קלה (הבצל ימשיך להשחים במהלך האפייה).

3 מחממים תנור ל-220 מעלות. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים שווים בגודלם ומשטחים עם מערוך. מניחים במרכז כל כדור כף של מלית ומשטחים אותה מעט.

4 מסדרים את הלחמניות בתבנית עם נייר אפייה ודואגים להשאיר רווח של כמה ס"מ בין לחמנייה ללחמנייה, כי הן תופחות בזמן האפייה. אופים 15-20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

>> והנה חלת הכדורים שהכנו בשבוע שעבר

>> המכשיר שיכין לכם ביצים קשות בלי חלמון