צילום׃ יחסי ציבור
כעכי שומשום מלוחים
הטוב שבכל העולמות: כעכים משובחים, שמצליחים לשמור על פריכות ובכל זאת לא לשבור את השיניים
מערכת דרך האוכל | ifeel
| פורסם 16/03/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 ק"ג קמח
2 שקיות אבקת אפייה
200 גר' מרגרינה, רכה
3/4 כוס שמן
1 כף סוכר
1 כף מלח
2 כוסות מים
1 ביצה
6 כפות מים
שומשום לטבילה
אופן ההכנה:
1 מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה. מוסיפים מרגרינה, שמן, סוכר, מלח ומים ולשים לקבלת בצק אחיד.
2 מגלגלים מהבצק "נקניקים" דקים ומצמידים את הקצוות ליצירת כעכים.
3 טורפים בצלחת ביצה ומים, ובצלחת שנייה מניחים שומשום.
4 טובלים את הכעכים מצדם האחד בביצה ואחר כך בשומשום. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5 אופים כ-30 דקות בחום של 170 מעלות, עד שהכעכים בצבע חום בהיר.
טיפ:
* אפשר להחליף את אבקת האפייה בכף גדושה שמרים יבשים.