אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

כעכי שומשום מלוחים

הטוב שבכל העולמות: כעכים משובחים, שמצליחים לשמור על פריכות ובכל זאת לא לשבור את השיניים

מערכת דרך האוכל | ifeel | פורסם 16/03/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 803 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג קמח

2 שקיות אבקת אפייה

200 גר' מרגרינה, רכה

3/4 כוס שמן

1 כף סוכר

1 כף מלח

2 כוסות מים

1 ביצה

6 כפות מים

שומשום לטבילה

אופן ההכנה:

1 מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה. מוסיפים מרגרינה, שמן, סוכר, מלח ומים ולשים לקבלת בצק אחיד.

2 מגלגלים מהבצק "נקניקים" דקים ומצמידים את הקצוות ליצירת כעכים.

3 טורפים בצלחת ביצה ומים, ובצלחת שנייה מניחים שומשום.

4 טובלים את הכעכים מצדם האחד בביצה ואחר כך בשומשום. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5 אופים כ-30 דקות בחום של 170 מעלות, עד שהכעכים בצבע חום בהיר.

טיפ:

* אפשר להחליף את אבקת האפייה בכף גדושה שמרים יבשים.

>> הכתבה התפרסמה באתר ifeel. לקבלת גיליון במתנה לחצו כאן