אוכל

מאפה ארטישוק וגבינת צאן

מתכון של השף אלון גונן

אלון גונן | מסעדת אל-בריו | פורסם 19/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

10 תחתיות ארטישוק טרי חתוכים לקוביות קטנות
כוס יין לבן
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
כפית עלי טימין טריים
רבע קילו גבינת עזים חצי קשה מפוררת.
8 עלי פילו

אופן ההכנה:

1 במחבת טפלון מחממים את היין ומוסיפים את כל המרכיבים חוץ מהגבינה. מבשלים את הארטישוקים עד שהקוביות רכות על דנטה. 2. מסננים את הנוזלים שהצטברו ומוסיפים את גבינת הצאן. מערבבים. 3. מסדרים את עלי הפילו בצורת קערה בינונית וממלאים אותה במלית הארטישוקים. 4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את הפילו כרבע שעה או עד שצבעו שחום וזהוב. 5. מגישים עם כוס יין לבן צונן.