אוכל
צילום׃ טארק שהואן

כנאפה

מתכון קלאסי למאפה הלבנוני המסורתי

טארק שהואן | mako | פורסם 21/01/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

500 גרם סולת דק
1 כוס קמח
2 כפיות מי זהר
200 גרם חמאה
2 כף יוגורט 9 אחוז
2 כוסות מים
2 כוס סוכר
הל – יחידה אחת
2 מקלות קינמון
900 גרם גבינת עזים מתוקה וקשה
פיסטוק חלבי
2 כפות צבע מאכל כתום
2 כוסות חמאה מזוקקת

אופן ההכנה:

1 להכנת הקטר (מי סוכר) מערבבים מים, סוכר, הל, קינמון וכפית מי זהר עד לקבלת סירופ סמיך ומקררים.2. להכנת הבצק מערבבים בקערה סולת, קמח, כפית מי זהר, יוגורט וחמאה עד לקבלת בצק פרורי ולא אחיד.3. מפוררים ביד את הבצק עד שהחמאה נטמעת בתוך שאר החומרים.4. מוסיפים את צבע המאכל, מערבבים ומניחים בצד.5. מורחים תבנית אפייה דקה בהרבה חמאה ומשטיחים עליה את הבצק עד לקבלת שכבת בצק דקה.6. מפוררים את הגבינה הקשה מעל הבצק ומכסים בשכבת בצק נוספת.7. שמים את התבנית על אש קטנה ומסובבים במשך 8 דקות עד לקבלת צבע כתום יפה.8. מעבירים את הכנאפה לתבנית נוספת המרוחה בחמאה וחוזרים על התהליך במשך 8 דקות נוספות.9. נותנים לכנאפה לשתות מהסירופ הקר ומפזרים הרבה פיסטוק חלבי מעל.