אוכל

מאפה בצק עם פירות

עוגה יפהפייה ופראית למראה

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 27/04/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

2 וחצי כוסות קמח

180 גרם חמאה

3 כפות אבקת סוכר

2 כפיות תמצית וניל

1 ביצה

3 כפות מים

לקרמל:

50 גרם חמאה

3 כפות סוכר

2 מקלות וניל חצויים

3 כפות מיץ לימון

1 כף של קליפת לימון מגוררת

הפירות:

4 אפרסקים חתוכים לפלחים עבים למדי

4 שזיפים חתוכים לפלחים עבים למדי

2 תפוחים קלופים וחתוכים לפלחים עבים למדי

6 תאנים חצויות

שלושת רבעי כוס אוכמניות

אופן ההכנה:

1 תחילה מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד, מוציאים את הבצק מהקערה ומעל משטח עבודה מקומח יוצרים מהבצק כדור, מקמחים אותו, משטחים אותו, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים אותו למקרר למשך שעה לפחות.

מתכונים לראש השנה

2 מוציאים את הבצק מהמקרר, מעל נייר אפייה מרדדים אותו לעיגול ומעבירים אותו לתבנית אפייה עגולה כך שיכסה את תחתיתה והשוליים ואף יחרוג מעט מהשוליים. מכסים את התבנית ומעבירים למקרר להתפחה.

3 מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות.

4 בינתיים מכינים את הקרמל: מניחים במחבת את החמאה, הסוכר, מקלות הווניל מיץ וקליפת הלימון ומבשלים מעל להבה בינונית- נמוכה עד שהקרמל מסמיך ומתחיל לבעבע.

5 כשהקרמל מבעבע מכניסים למחבת את הפירות, תחילה את התפוחים השזיפים והאפרסקים ומערבבים בעדינות, כדקה אחר כך מוסיפים את התאנים וכעבור שנייה נוספת מסירים מהאש ומצננים.

6 מניחים את הפירות המקורמלים במרכז עיגול הבצק, מפזרים מעל את האוכמניות, מקפלים מעט את השוליים ומורחים את שולי הבצק בקרמל שנותר במחבת.

7 מעבירים את המאפה לתנור החם ואופים כ-20 דקות, עד שהבצק משחים יפה. כשהעוגה אפויה- מוציאים מהתנור.

8 הרכבת המנה: זורים מעל לעוגה אבקת סוכר ומגישים עם שמנת מתוקה מוקצפת.