אוכל
צילום׃ תנובה

סירת לחמניות ממולאות ומוקרמות

מאפה פשוט וקל במילוי זוקיני ובצל מטוגן

אבי שליסל | תנובה | פורסם 15/11/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 לחמניות משולשות (רצוי חומות) או 12 ג'בטינות קטנות
4 יחידות זוקיני גדולים
1 בצל סגול בינוני
1 כפית שום כתוש
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק למאפים
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את הזוקיני והבצל לקוביות קטנות. 2. חותכים את הלחמניות או הג'בטינות בשליש העליון ומוציאים את התוכן. 3. במחבת מחממים מעט שמן זית ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הזוקיני ומקפיצים. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ושום. 4. יוצקים לתוך המחבת את השמנת לבישול ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה 2-3 דקות ומסירים מהאש. 5. מוסיפים לתערובת חצי מכמות פתיתי הגבינה ומערבבים. ממלאים את סירות הלחמניות, מפזרים מעל את שארית פתיתי הגבינה ומכניסים לתנור לכ-5 דקות, להקרמה של הגבינה. מוציאים ומגישים.