חצ'פורי ביתי
יש מנות שאי אפשר להסביר במילים את הריח הטוב שהן עושות בבית. אחת הדוגמאות הטובות לזה היא החצ'פורי הגאורגי - סירות של בצק שמרים ממולאות בתערובת של גבינות. אוהבים חלמון ביצה במרכז? לכו על זה!
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-4 חצ'פורי בינוניים או 2 ענקיים:
חצי קילו קמח
1 כף שמרים
1 ביצה
1 כף סוכר
חצי כף מלח
2 כפות שמן זית
1 כוס (240 מ"ל) מים
למלית:
חצי חבילה (250 גרם) גבינה כחושה (כנען, חמד, טוב טעם)
1 קופסה קוטג'
1 ביצה
חצי קובייה (150 גרם) של גבינה בולגרית, מפוררת
1 כוס (100 גרם) גבינה צהובה מגוררת
עירית קצוצה
להברשה:
קוביית חמאה
אופן ההכנה:
1 לשים את מרכיבי הבצק במיקסר 5 דקות, עד לקבלת בצק רך. משמנים במעט שמן זית, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה או עד להכפלת הנפח.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 מערבבים את מרכיבי המלית בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מחלקים את הבצק לכדורים ומרדדים כל כדור למלבן בעובי סנטימטר.
5 מניחים מלית לאורך מלבן הבצק וסוגרים את הבצק מעליה. צובטים את הקצוות ככה שהבצק ייסגר היטב (ראו בסרטון). ממשיכים ככה עם שאר הבצק והמלית.
6 מעבירים את הבצק הממולא לתבנית מרופדת בנייר אפייה ויוצרים חתך לאורכו. בעזרת האצבעות פותחים את הבצק לקבלת צורה יפה של חצ'פורי.
7 אופים את החצ'פורי כ-35 דקות, עד שהבצק מזהיב. אם רוצים להוסיף חלמון ביצה – עושים את זה 10 דקות לפני סוף האפייה.
8 מוציאים את החצ'פורי מהתנור, מורחים את שולי הבצק בקוביית חמאה ומכסים במגבת נקייה לכ-10 דקות (האדים יגרמו לבצק להתרכך). מגישים ומתמוגגים.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!