אוכל

חצ'פורי ביתי

יש מנות שאי אפשר להסביר במילים את הריח הטוב שהן עושות בבית. אחת הדוגמאות הטובות לזה היא החצ'פורי הגאורגי - סירות של בצק שמרים ממולאות בתערובת של גבינות. אוהבים חלמון ביצה במרכז? לכו על זה!

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 06/10/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-4 חצ'פורי בינוניים או 2 ענקיים:

חצי קילו קמח

1 כף שמרים

1 ביצה

1 כף סוכר

חצי כף מלח

2 כפות שמן זית

1 כוס (240 מ"ל) מים

למלית:

חצי חבילה (250 גרם) גבינה כחושה (כנען, חמד, טוב טעם)

1 קופסה קוטג'

1 ביצה

חצי קובייה (150 גרם) של גבינה בולגרית, מפוררת

1 כוס (100 גרם) גבינה צהובה מגוררת

עירית קצוצה

להברשה:

קוביית חמאה

אופן ההכנה:

1 לשים את מרכיבי הבצק במיקסר 5 דקות, עד לקבלת בצק רך. משמנים במעט שמן זית, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה או עד להכפלת הנפח.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 מערבבים את מרכיבי המלית בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מחלקים את הבצק לכדורים ומרדדים כל כדור למלבן בעובי סנטימטר.

5 מניחים מלית לאורך מלבן הבצק וסוגרים את הבצק מעליה. צובטים את הקצוות ככה שהבצק ייסגר היטב (ראו בסרטון). ממשיכים ככה עם שאר הבצק והמלית.

6 מעבירים את הבצק הממולא לתבנית מרופדת בנייר אפייה ויוצרים חתך לאורכו. בעזרת האצבעות פותחים את הבצק לקבלת צורה יפה של חצ'פורי.

7 אופים את החצ'פורי כ-35 דקות, עד שהבצק מזהיב. אם רוצים להוסיף חלמון ביצה – עושים את זה 10 דקות לפני סוף האפייה.

8 מוציאים את החצ'פורי מהתנור, מורחים את שולי הבצק בקוביית חמאה ומכסים במגבת נקייה לכ-10 דקות (האדים יגרמו לבצק להתרכך). מגישים ומתמוגגים.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

חצ'פורי (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חצ'פורי|צילום: יעל קצב, mako אוכל
חצ'פורי של יעל קצב (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חצ'פורי של יעל קצב|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!