צילום׃ istockphoto
נאן - לחם שמרים הודי שטוח
מתכון מיוחד ללחם הודי
דוד גול | showchef.co.il
| פורסם 27/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3/4 כוס מים פושרים
2 כפיות סוכר
2 כפיות שמרים
4 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות שמן קנולה
1 ביצה טרופה
1/2 כוס יוגורט
אופן ההכנה:
מערבבים השמרים, המים והסוכר בקערה,מוסיפים הקמח ואבקת האפייה ובוחשים היטב. מוספים שאר המרכיבים לשים לכדור בצק. מעבירים הכדור למשטח עבודה ולשים עוד 10 דקות עד שהבצק גמיש. מעבירים הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומניחים להתפחה, כשעה עד שעתיים. מחממים התנור לחום גבוה. מחלקים הבצק ל 6 כדורים שווים, מרדדים הכדורים למשטח צר ודק רוחב 15 סמ' אורך 20 סמ'. אופים בתנור כ 5 דקות כל נאן או עד שהתנפחו והשחימו