אוכל
צילום׃ בן יוסטר, על השולחן

בייגלה ירושלמי במילוי כרשה וריקוטה

בייגלה ירושלמי תמיד זורק אותנו לילדות, אלא שהפעם קרה דבר מפתיע: גילינו שעם השנים הוא פשוט נעשה אפילו יותר טעים. מילוי מושלם של ריקוטה וכרשה בפנים, שמן זית ותועפות שומשום בחוץ. נוסטלגי, אבל עם טוויסט

אדי מזרחי | על השולחן | פורסם 19/02/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יונית נפתלי, עורכת משנה במגזין "על השולחן": "התמזל מזלי, ואני מעבירה את חיי כחלק מחבורה שאיתה גדלתי מגיל 10 - שש נשים ואושר אחד (זה השם שלו והוא כמובן גיי). מאז שהתפרסם המתכון לבייגלה הממולא של אדי מזרחי, אני מביאה אותו לכל המפגשים של החבורה. הוא טעים בצורה יוצאת דופן - מושחים את הבצק בשמן זית אחרי שהוא יוצא מהתנור, וזה נותן לו מרקם עשיר וריח שאי אפשר לעמוד בו. אני נשבעת שהבייגלה הזה שימן מחדש את כל מערכות היחסים שלי".

מרכיבים (15 מנות):

לבצק:

1 ק"ג קמח לבן מנופה

80 גרם (1/3 כוס) סוכר חום כהה

25 גרם שמרים טריים או 8 גרם (1 כף) שמרים יבשים

600 מ"ל (½2 כוסות) מים בטמפרטורת החדר

2 כפיות מלח

1 ביצה בגודל בינוני

30 מ"ל (2 כפות) שמן זית

למלית:

2 גבעולי כרשה, חתוכים לטבעות דקות (רק החלק הלבן)

70 מ"ל (5 כפות) שמן זית

עלים מ-3 גבעולי תימין

1/2 ק"ג גבינת ריקוטה מלוחה

לציפוי והברשה:

‏3-2 כוסות שומשום

1/4 כוס שמן זית (אפשר גם יותר)

אופן ההכנה:

1.‏ מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים קמח, סוכר ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כדקה. מוסיפים מים בהדרגה ולשים ‏6-5 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק רך וגמיש. מוסיפים מלח, ביצה ושמן זית ולשים 3-2 דקות עד שהבצק מתאחד (במהלך הלישה נראה כאילו הוא מתפרק).

2 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעצבים אותו לצורת כדור. מעבירים את הכדור לקערה משומנת קלות, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועדיף למשך הלילה.

‏3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-15 כדורים (כל כדור בגודל אגרוף). מניחים את הכדורים על משטח מקומח, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים שעה-שעה וחצי עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.

4 בינתיים מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים כרשה 7-5 דקות להזהבה ומצננים.

5.‏ מעבירים את הכרשה לקערה ומערבבים עם גבינת ריקוטה ותימין.

6 מרכיבים את הבייגלה ואופים: מחממים תנור למקסימום (250-230 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

7.‏ מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25X8 ס"מ ועובי חצי ס"מ. מניחים במרכז לאורכו של כל מלבן כ-3-2 כפות מהמלית, מגלגלים לגליל וסוגרים לו את הקצוות על ידי מעיכה. משטחים מעט את הגלילים שהתקבלו בעזרת שורש כף היד.

8 מברישים את הגלילים במים מכל הצדדים ומצפים היטב בשומשום. מניחים בתבנית.

9 אופים 15-12 דקות באמצע התנור עד שהמאפים משחימים יפה. מוציאים ומברישים מיד בשמן זית.

* הבייגלים במיטבם כשהם טריים וחמימים, אבל אפשר גם להקפיא אותם, להפשיר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה. 

* * *

המתכון מתוך גיליון ה-300 של "על השולחן", שבו הקוראים בחרו את המתכונים האהובים ביותר: ‏300 גיליונות, 50 מתכונים בכל גיליון (וזאת הערכה שמרנית - יש גליונות שבהם מספר המתכונים נושק ל-100). זה מביא אותנו למספר דמיוני לחלוטין של 15 אלף מתכונים. איך לעזאזל בוחרים את המיטב מתוך מספר כל כך בלתי נתפס? ברור שזה בלתי אפשרי וברור שתמיד יהיו מתכונים משובחים שיישארו על רצפת חדר העריכה. לכן הפעם החלטנו לבקש מהקוראים לבחור בשבילנו. העלינו פוסטים לפייסבוק, תחקרנו קוראים ותיקים וגם את אנשי המערכת (שחלקם היו מנויים עוד לפני שהתחילו לעבוד אצלנו), וכך נבנה לו האוסף בגיליון ה-300 של "על השולחן" - אקלקטי, טעים, מפתיע, מרגש ומלא בסיפורים. 100 המתכונים האהובים ביותר מחכים לכם עכשיו בגיליון פברואר של "על השולחן".

 

>> יש לנו גם את המתכון לחציל המטוגן של הקוסם
>> וגם אצבעות פולנטה שפשוט ייחטפו מהשולחן