צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
חטיפי גבינת עזים וזיתים
מתכון לחטיפים פריכים ובריאים שאפשר לנשנש חופשי. רק 15 דקות בתנור והם מוכנים
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 29/06/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
250 גרם גבינת קשקבל עזים
150 גרם גבינת פטה עזים
1 ביצה טרופה
1/2 כוס קמח כוסמין מלא
2-3 כפיות טפנד זיתים או 8 זיתים קצוצים דק
מעט פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
1 מגררים את הגבינות לקערה בינונית, מוסיפים את יתר המרכיבים (חוץ מהשומשום) ומערבבים היטב עד לקבלת בצק מעט דביק אבל שנוח לעבוד איתו.
2 קורצים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של 1.5 ס"מ, טובלים במעט שומשום ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק קטן בין כדור לכדור.
3 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות מלמעלה. מצננים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!