אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

חטיפי גבינת עזים וזיתים

מתכון לחטיפים פריכים ובריאים שאפשר לנשנש חופשי. רק 15 דקות בתנור והם מוכנים

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 29/06/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם גבינת קשקבל עזים

150 גרם גבינת פטה עזים

1 ביצה טרופה

1/2 כוס קמח כוסמין מלא

2-3 כפיות טפנד זיתים או 8 זיתים קצוצים דק

מעט פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

1 מגררים את הגבינות לקערה בינונית, מוסיפים את יתר המרכיבים (חוץ מהשומשום) ומערבבים היטב עד לקבלת בצק מעט דביק אבל שנוח לעבוד איתו.

2 קורצים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של 1.5 ס"מ, טובלים במעט שומשום ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק קטן בין כדור לכדור.

3 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות מלמעלה. מצננים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!