אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

קיש גבינת עיזים עם בצל מקורמל ביין אדום

קיש בצק פריך עם מלית גבינת עיזים ובצל סגול מקורמל ביין אדום ומעט סוכר

שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד | פורסם 16/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל

175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 כפית שטוחה מלח

½ כפית סוכר

1 ביצה (L)

למלית:

2 כפות שמן זית

כוס (80 מ"ל) יין אדום יבש

1 כף גדושה סוכר חום כהה

3 בצלים סגולים בינוניים, חצויים ופרוסים בעובי של ½ ס"מ

3 ביצים גדולות (L)

1.25 כוסות (250 גרם) יוגורט כבשים

מלח

פלפל שחור גרוס

1 גליל (180 גרם) גבינת עז, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

עלים מגבעול של תימין

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס ואופים: מערבלים במעבד מזון עם להב פלסטיק קמח, חמאה, מלח וסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים.

2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.

3 מחממים תנור ל-175 מעלות.

4 אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהבסיס זהוב קלות. מצננים 10 דקות.

5 מגבירים את חום התנור ל-180מעלות.

6 מכינים את המלית ואופים: מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים שמן זית, יין, סוכר ובצל ומביאים לרתיחה. מבשלים 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל מקורמל ולא נותרו נוזלים במחבת. מצננים 15 דקות.

7 טורפים בקערה גדולה ביצים ויוגורט. מוסיפים גבינת עיזים, עלי תימין ואת הבצל המקורמל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. יוצקים על הבסיס ומשטחים.

8 אופים בתנור החם 35-30 דקות עד שהקיש זהוב ויציב.